«Ο κ. Δούκας απέδειξε ότι τα πρόσωπα με ήθος, αξιοπρέπεια, επάρκεια και αξιόπιστο λόγο αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας»

Στην εκπομπή «Rush Hour» της Naftemporiki TV με την Νικόλ Λιβαδάρη μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Αφού εκτίμησε ότι η μεγάλη αποχή είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει άπαντες, ο κ. Γλαβίνας στάθηκε στις «πολλές σημαντικές νίκες που πετύχαμε, με δημάρχους που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, συσπειρώνοντας και προσελκύοντας ψηφοφόρους από όλο το πολιτικό φάσμα και τουλάχιστον στον β΄ γύρο, μέσα από συμφωνίες βάσης πάνω σε συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων».

Ερωτηθείς για το πού οφείλεται η ανατροπή της δεύτερης Κυριακής στο Δήμο Αθηναίων, σημείωσε πως «αυτό που έχει καταφέρει το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης, είναι να αναδεικνύονται πρόσωπα με επάρκεια, γνώσεις, ήθος, και πολιτικό πολιτισμό. Ο κ. Δούκας κατάφερε να δημιουργήσει μια δυναμική, η οποία επιδοκιμάστηκε από τους Αθηναίους πολίτες και πέτυχε αυτό που έμοιαζε αδύνατο, ενώ παράλληλα αποδοκιμάστηκαν και συγκεκριμένες πολιτικές του κ. Μπακογιάννη».

Αναφορικά με τα σενάρια συνεργασιών ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, ο Θανάσης Γλαβίνας υπενθύμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα στην προοδευτική κατεύθυνση. Αλλά, ποτέ δεν μπήκαμε σε ένα παζάρι συνδιαλλαγής. Δεν υπήρξε καμία συμφωνία κορυφής. Όποια συμφωνία, ακόμη και του κ. Δούκα, έγινε από τη βάση, στην κοινωνία. Ήταν συμφωνία αυτοδιοίκησης, πάνω σε συγκεκριμένη ατζέντα. Επίσης συνέπραξαν σε αυτήν την προσπάθεια του κ. Δούκα ήδη από τον α΄ γύρο στελέχη από την Ανανεωτική Αριστερά, το ΒΟΛΤ, από τη Φιλελεύθερη Συμμαχία και στον β΄ γύρο ο κος Ζαχαριάδης με την παράταξή του και άλλοι».

«Άλλο η Αυτοδιοίκηση, άλλο η κεντρική πολιτική σκηνή. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ το έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η όποια συζήτηση έχει ανοίξει αυτήν τη στιγμή δεν ευνοεί. Ίσα-ίσα μπορεί να δίνει και άλλοθι στη Νέα Δημοκρατία. 

Ο βασικός μας στόχος δεν είναι άλλος από το να οικοδομήσουμε μία ισχυρή προοδευτική παράταξη, η οποία μέρα με τη μέρα θα δημιουργήσει και ένα ευρύτερο κοινωνικό μέτωπο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και θα μπορέσει να παρουσιάσει ένα εναλλακτικό κυβερνητικό πρόγραμμα μέχρι τις επόμενες εκλογές. Επί τη βάση αυτών, οι Ευρωεκλογές αποτελούν πολύ σημαντικό ορόσημο για εμάς ώστε να συνεχίσουμε αυτήν τη νικηφόρα στρατηγική», ξεκαθάρισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Σχετικά, δε, με το στοίχημα των Ευρωεκλογών, υπογράμμισε πως «για εμάς σημασία έχει να συνεχίσουμε αυτήν τη νικηφόρα πορεία. Από εκλογές σε εκλογές φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μία δυναμική την οποία θεωρούμε ότι είναι αμετάκλητη και μη αναστρέψιμη». 

Παράλληλα, για τα καλέσματα από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, παρατήρησε πως «υπάρχουν προβληματικές. Δεν ξέρουμε επί ποια βάση γίνεται αυτή η συζήτηση και είναι πολλές φορές ανεδαφικά τα όσα λέγονται. Έχουμε ακούσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κεντροδεξιό κόμμα και ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί, έχουμε δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη περί του αντιθέτου, δεν γνωρίζουμε τι λέει η ηγετική ομάδα του κ. Κασσελάκη όπως ο κ. Πολάκης. Σε μία στιγμή ήττας όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κάποια σημαντική νίκη για να βγει και να πει ότι κατάφερε κάτι, ο κ. Κασσελάκης προσπάθησε να ρίξει ένα σωσίβιο σωτηρίας».

«Οι πολίτες εκφράστηκαν και στις εθνικές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αποδοκίμασαν και επιβράβευσαν συγκεκριμένες πολιτικές και θεωρούμε ότι οποιοδήποτε άλλο στη συζήτηση αλλάζει τη στόχευση και δημιουργεί αποπροσανατολισμό. 

Ο κ. Δούκας απέδειξε ότι τα πρόσωπα με ήθος, αξιοπρέπεια, επάρκεια και αξιόπιστο λόγο αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή είναι η βασική πολιτική μας πρόθεση και αυτή θα συνεχίσουμε μέχρι και τις Ευρωεκλογές γιατί η χώρα μας χρειάζεται άμεσα μία κύρια, βασική, ισχυρή αντιπολίτευση η οποία θα αρθρώσει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα εξουσίας το οποίο θα αντιπαρατεθεί απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. 

Οι ρωγμές που συνέβησαν στην κυβερνητική βιτρίνα σε αυτές τις εκλογές είναι πολύ σημαντικές και στις Περιφέρειες και στους  επιμέρους δήμους. Υπάρχει μία σταθερά ανοδική δυναμική, φαίνεται ότι ο κόσμος αναζητά μία εναλλακτική λύση και έδωσε το μήνυμά του ειδικά στον β’ γύρο και προς την κυβέρνηση και προς την αντιπολίτευση. Θεωρούμε ότι αυτά τα μηνύματα πρέπει να τα λάβουμε και να δράσουμε αναλόγως», κατέληξε ο Θανάσης Γλαβίνας.


Πηγή

Leave a Reply