«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στηρίζει την ΕΑΒΙ και ζητά από την Κυβέρνηση έναν Σχεδιασμό Εξυγίανσης και Ανάπτυξής της»

Συνάντηση πραγματοποίησε, χθες, 16 Φεβρουαρίου 2023, ο Γραμματέας του Τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κ. Γεώργιος Πεταλωτής, και οι Αν. Γραμματείς του Τομέα, κ. Θωμάς Χατζηαθανασίου και κ. Τάκης Μοσχολιός, με τον Πρόεδρο Δ.Σ. της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας & Άμυνας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α.), κ. Νικόλαο Παπάτσα.

Τα μέλη του Τομέα ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. για τις δυνατότητες και τις θέσεις της ένωσης, τις δράσεις και τη συνεισφορά της στην Ελληνική οικονομία.

Η συζήτηση ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική και εστιάστηκε στα χρονίζοντα προβλήματα της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒΙ), ενώ έμφαση δόθηκε στις ενδεχόμενες λύσεις που θα μπορούσαν να προσεγγισθούν από την κυβέρνηση για τη στήριξη, την εξυγίανση και την ανάπτυξή της, τόσο ανεξάρτητα σε εθνικό επίπεδο, όσο και στο πλαίσιο της αμυντικής βιομηχανίας σε ευρωπαϊκό – ενωσιακό επίπεδο.

Τα μέλη του Τομέα Άμυνας επισήμαναν τις πρωτοβουλίες στις οποίες έμπρακτα έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα η παράταξη για τη στήριξη και την ενίσχυση της ΕΑΒΙ που αποτελεί βασικό πυλώνα της Εθνικής Ισχύος, ως κύριος παράγοντας συνεισφοράς της τόσο στην οικονομία και στην ανάπτυξη της χώρας, όσο και στο απαιτητικό έργο των ΕΔ, όσον αφορά στην υποστήριξη των μέσων τους, μέσω της απρόσκοπτης και ομαλής λειτουργίας τους ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, όπως την τρέχουσα χρονική περίοδο, εν μέσω της επαχθούς τουρκικής προκλητικότητας καθίσταται επιβεβλημένη.

Το Κίνημά μας θεωρώντας ως εθνική αναγκαιότητα και επείγουσα προτεραιότητα τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής «επανίδρυσης» και «επανεκκίνησης» της Αμυντικής Βιομηχανίας, στενά συνδεδεμένης με τον γενικότερο σχεδιασμό της οικονομικής ανάπτυξης, και, της πολιτικής άμυνας και ασφάλειας της Χώρας, χωρίς νέα ελλείμματα, με ανταγωνιστική, εμπορική, επιχειρηματική λειτουργία και εξωστρέφεια, θα εντείνει τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης της κυβέρνησης με άμεσες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για το σύνολο των ζητημάτων το ταχύτερο.


Πηγή

Leave a Reply