Ολοκληρωμένες δομές για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

Το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας επισκέφτηκαν το πρωί της Παρασκευης η Κοινοβουλευτικη Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής και Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας της Βουλής Νάντια Γιαννακόπουλου μαζί με τα μέλη του Τομέα Ισότητας του κόμματος Σοφία Κάντα και Μιχαέλα Σαρρή. 

Κατά την επίσκεψη τους, ενημερώθηκαν από τα στελέχη της Υπηρεσίας για τη λειτουργία της συγκεκριμένης δομής καθώς και για τα καθημερινά ζητήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση του έργου τους. 

Από τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε η μεγάλη σημασία της λειτουργίας της Υπηρεσίας αυτής για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας και αναδείχθηκε η ανάγκη για την περαιτέρω στελέχωσή της και την συνολική αναβάθμιση της. Οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής σημείωσαν ότι είναι ένα σημαντικό βήμα, το οποίο ωστόσο είναι αναγκαίο να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα ενώ επείγει η ενίσχυσή της Υπηρεσίας με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Επεσήμαναν επίσης ότι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού, κρίσιμης σημασίας είναι η δημιουργία και η λειτουργία ολοκληρωμένων δομών.


Πηγή

Leave a Reply