«Καλωσορίζουμε τον κ. Μητσοτάκη στη διαχρονική μας πορεία, πάντα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατά των διακρίσεων»

Συνέντευξη στην εκπομπή «On Politics» του τηλεοπτικού σταθμού Ναυτεμπορική παραχώρησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Θ. Γλαβίνας κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για «πρωτοφανή, αντιθεσμική και αντικοινοβουλευτική ενέργεια να λέει στους διαφωνούντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να μην προσέλθουν να ψηφίσουν. Αυτό λειτουργεί αντίθετα από τους κανόνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και είναι παράλογο. Οι βουλευτές εκλέγονται για να ψηφίζουν και να εκφράζουν τις θέσεις τους. Αυτή είναι η υποχρέωση της νομοθετικής λειτουργίας».

Ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι «το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά υπηρετεί με πάγιο τρόπο την προώθηση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων στο οικογενειακό δίκαιο και την ισότητα των δικαιωμάτων. Αυτή η αξιακή θέση θα διατηρηθεί και εν προκειμένω. Το κάναμε και στο σύμφωνο συμβίωσης σχετικά πρόσφατα, υπάρχει και στον προγραμματικό μας λόγο. Δεν μπορεί όμως να βασίζεται η Κυβέρνηση στις ψήφους τις αντιπολίτευσης».

Ερωτηθείς για το τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος τόνισε πως θα προηγηθεί ευρεία συζήτηση, καθώς «πρέπει να δούμε τι ακριβώς θα έρθει. Πάντοτε υπάρχει αυτή η συζήτηση στην Κ.Ο. μας και στα όργανα του ΠΑΣΟΚ, ώστε να δούμε που συμφωνούμε, που συντασσόμαστε και που διαφωνούμε. Πέρα από ζητήματα κομματικής πειθαρχίας, οι βουλευτές μας έχουν το δικαίωμα κατά συνείδησης ψήφου. Θα προσπαθήσουμε μέσα από τη συζήτηση να βρούμε από κοινού λύσεις, οι οποίες θα εκφράσουν συνολικά την παράταξή μας.

Η κατεύθυνση όμως είναι πολύ σαφής. Η στάση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στα ζητήματα δικαιωμάτων που απαιτούν ρύθμιση και λύση, δεν θα είναι άλλη εκτός από τον αξιακό μας κώδικα και όλα όσα πρεσβεύουμε διαχρονικά. Δεν μπορεί η Κυβέρνηση να μεταφέρει τα εσωτερικά της προβλήματα στην αντιπολίτευση. Γιατί αυτό προσπαθεί να κάνει ο κ. Μητσοτάκης».

«Η ελληνική κοινωνία γνωρίζει τι πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης. Δεν έχουμε να δώσουμε διαπιστευτήρια. Καλωσορίζουμε και τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Κασσελάκη στη διαχρονική μας πορεία, αυτή που ήταν πάντα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατά των διακρίσεων. Το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας», πρόσθεσε ο Θανάσης Γλαβίνας.

Τόνισε, παράλληλα, την ανάγκη «να μείνουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις στο ύψος των περιστάσεων, να ανταποκριθούμε σε αυτά τα οποία περιμένει η κοινωνία από εμάς και ως κόμματα να στείλουμε το μήνυμα. Να μη διχαστεί η κοινωνία, να μη μείνουμε σε μικροπολιτικές προσεγγίσεις, αλλά να δούμε το ζήτημα όπως οφείλουμε, διότι μιλάμε για ανθρώπους».

Τέλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εξαπέλυσε επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη, με αφορμή τη χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη, εκτιμώντας ότι «επανεισάγει αβάσιμες θεωρίες, ουσιαστικά υιοθετώντας τα επιχειρήματα του ακροδεξιού βούρκου, που βρίσκει κανείς στο διαδίκτυο και στα πιο βρώμικα μονοπάτια της πολιτικής ζωής. Δυστυχώς επιβεβαίωσε τους αρχικούς μας φόβους για το ύφος της πολιτικής που θα ακολουθήσει».

Έκανε λόγο για ένα βαρύ πολιτικό σφάλμα από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι εκείνος «λειτουργεί ως σωσίβιο του κ. Μητσοτάκη, δίνοντάς του πάντα στις δυσκολίες μία χείρα βοηθείας. Είναι προφανές ότι είναι πιεζόμενος, ενώ έχει φοβερά εσωκομματικά ζητήματα, και υιοθετεί τη ρητορική του Πολάκη. Είναι ένας Αμερικάνος Πολάκης».


Πηγή

Leave a Reply