«Οι δηλώσεις του κ. Βαρτζόπουλου είναι τουλάχιστον αναχρονιστικές και επικίνδυνες. Με τα λεγόμενα του είναι σα να οπλίζει το χέρι του πιθανού δράστη»

Καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION24 και την εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού βρέθηκε σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Αναφορικά με την απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις ποινές «χάδι» που επιβλήθηκαν στους κατηγορουμένους, ο κ. Γλαβίνας δήλωσε πως «ως πολιτικό σύστημα πρέπει να δείξουμε όλοι περισσότερη αυτοσυγκράτηση και να εκφραζόμαστε με σεβασμό σε τέτοια ζητήματα. Η διάκριση των εξουσιών ισχύει και όταν έχουμε μία δικαστική εξουσία που δρα ανεξάρτητα, όπως και η νομοθετική και η εκτελεστική, οφείλουμε να δείχνουμε σεβασμό στις αποφάσεις αυτής. Εμείς αυτό κάνουμε και μπορεί ο καθένας να αναζητήσει και να μάθει πως στέκεται το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στο συγκεκριμένο ζήτημα. Έχουμε μία απόφαση που αν την δούμε με γυμνό μάτι και προσπαθήσουμε, διότι σίγουρα δεν μπορούμε, να έρθουμε στην θέση των συγγενών ο καθένας μας θα αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο».

«Και οι κρίνοντες κρίνονται, όλοι μας κρινόμαστε και άρα και οι δικαστές κρίνονται για την απόφαση που έβγαλαν. Καλό είναι όμως να είμαστε προσεκτικοί γιατί δεν έχουμε όλα τα στοιχεία της δικογραφίας στα χέρια μας για να αξιολογήσουμε και να δούμε πως κατέληξαν σε αυτή την απόφαση. Ήδη έχουμε ενημερωθεί ότι θα υπάρξει άσκηση έφεσης και από τον ίδιο τον εισαγγελέα αλλά και από τους συγγενείς. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση θα κριθεί στον Άρειο Πάγο και εκεί θα δούμε τις ευθύνες και τις τελικές ποινές που θα επιβληθούν.

Είναι λάθος στρατηγική να ρίχνουμε ευθύνες στην δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη βγάζει αποφάσεις και εμείς είμαστε εδώ για να αλλάζουμε τους νόμους όταν κρίνεται απαραίτητο αλλά και για να κρίνουμε αυστηρά αυτές» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εστιάζοντας στην απόφαση του δικαστηρίου.

Ενώ ο κ. Γλαβίνας σχολίασε πως «σε σχέση με το Μάτι, συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία τότε είχαν ευθύνες, όπως ο τότε αρχηγός της αστυνομίας ο κ. Τσουβάλας έγινε Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης. Επίσης δεν είδαμε ποτέ να γίνεται κάποια προανακριτική για πρόσωπα που είχαν τότε πολιτικές ευθύνες, όπως ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας της κυβέρνησης, Δημήτρη Βαρτζόπουλου σχετικά με τις γυναικοκτονίες, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως «οι δηλώσεις του κ. Βαρτζόπουλου είναι τουλάχιστον αναχρονιστικές και επικίνδυνες. Όπως και αν τις ερμηνεύσει κανείς, αυτό που μπορεί να καταλάβει κάποιος πιθανός δράστης είναι ότι τον νομιμοποιεί» και εξήγησε πως «Ο κ. Βαρτζόπουλος με τα λεγόμενα του είναι σα να του οπλίζει το χέρι και να του λέει ότι είναι κανονικό και στη φύση του ανθρώπου να κάνει κάτι τέτοιο και άρα έχει το ελεύθερο να το κάνει. Νομίζω ότι τέτοιες απόψεις δεν πρέπει να ακούγονται στον δημόσιο διάλογο, πόσο μάλλον από κάποιον υπουργό της κυβέρνησης. Εμείς καταδικάσαμε άμεσα, τις αποδοκιμάσαμε και ζητήσαμε τουλάχιστον να ανακαλέσει σε πρώτη φάση ο κ. Βαρτζόπουλος. Ακούσαμε όμως μία απάντηση «ναι μεν αλλά», δηλαδή μια επιμονή στα λεγόμενα. Έχουμε συνεχείς γυναικοκτονίες. Είναι ένα έγκλημα που θα ξαναδούμε και πρόκειται για κάτι που δεσμεύει και απειλεί την ελληνική κοινωνία. Δεν πέρασαν πολλές μέρες από την γυναικοκτονία της Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους και οι δηλώσεις του κ. Βαρτζόπουλου είναι τουλάχιστον ανατριχιαστικές. Με τέτοια λόγια, ο υφυπουργός Υγείας δικαιολογεί όσους έχουν στο νου τους, γιατί δυστυχώς υπάρχουν στην κοινωνία μας τέτοιοι άνθρωποι, να προβούν σε μία τέτοια πράξη. Οι άνθρωποι αυτοί νιώθουν δικαιωμένοι, ότι εκ φύσεως τους ανήκει το να κάνουν κάτι τέτοιο».


Πηγή

Leave a Reply