Το «Κεντροαριστερά» είναι ο νέος ηλεκτρονικός κόμβος που δημιουργήθηκε από ομάδα νέων προοδευτικών ανθρώπων, με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου κεντροαριστερού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία.

Πρόθεσή μας είναι η παρουσίαση όλων των θέσεων των πολιτικών φορέων που κινούνται εντός των ορίων της κεντροαριστεράς, με στόχο τη μεγάλη προοδευτική παράταξη και την ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης μεταμνημονιακής κοινωνίας.

Το «Κεντροαριστερά» έρχεται με την προοδευτική γραφίδα των συνεργατών της να αναδείξει όλες αυτές τις θέσεις, απόψεις και προβληματισμούς. Με αναφορά στο χώρο της δημοκρατικής – σοσιαλιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού, επιδιώκει την επικοινωνιακή υποβοήθηση του έργου των δημοκρατικών – προοδευτικών δυνάμεων της χώρας.

Στην Ελλάδα του 2017, φαίνεται να έχουμε χάσει τον ιδεολογικό προσανατολισμό. Σκέτη η έννοια λοιπόν «κεντροαριστερά» μπορεί να μη λέει τίποτα. Αν όμως συνοδεύεται από βασικούς, αυτονόητους στόχους που έχει ανάγκη η κοινωνία μας και κυρίως τον οδικό χάρτη να τους πετύχουμε, τότε μπορεί να πει πολλά. Μπορεί να μιλήσει λοιπόν για την απαιτούμενη πολιτική ανανέωση και τη δημοκρατική αποτελεσματικότητα του κράτους. Μπορεί να μιλήσει για την αναγκαία, γενναία θεσμική ανασυγκρότηση της χώρας. Να μιλήσει για το νέο εθνικό στόχο, ο οποίος εκ των πραγμάτων πρέπει να βασίζεται στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, στη δόμηση μιας κοινωνίας αλληλεγγύης με μείωση της ανεργίας και αύξηση των ευκαιριών. Να επαναπροσδιορίσει αυτή την ίδια την έννοια της ανάπτυξης και της ευμάρειας.