Τζεντιλόνι: Καλά νέα για όλους η επιστροφή της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα

«Τα θετικά νέα είναι ιδιαιτέρως σημαντικά επίσης καθώς τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν αριθμό φυσικών καταστροφών» δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομίας

«Καλά νέα» χαρακτήρισε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι τη επιστροφή της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα, μετά την αναβάθμισή της από τον οίκο DBRS την Παρασκευή.

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα επέστρεψε στην επενδυτική βαθμίδα σε αυτόν τον πρώτο οίκο αξιολόγησης είναι καλά νέα, βεβαίως για την ΕΕ, την ευρωζώνη και ειδικά για την Ελλάδα» υπογράμμισε ο Πάολο Τζεντιλόνι.

Παράληλλα πρόσθεσε ότι «αυτά τα θετικά νέα είναι ιδιαιτέρως σημαντικά επίσης καθώς τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν αριθμό φυσικών καταστροφών και το γεγονός ότι από μακροοικονομική και οικονομική άποψη το να υπάρχει αυτή η πρόοδος είναι πολύ καλό για τη χώρα».

Ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS έδωσε την Παρασκευή την επενδυτική βαθμίδα στα ελληνικά ομόλογα, αναβαθμίζοντας το αξιόχρεό τους στην κατηγορία ΒΒΒ(low) με σταθερές προοπτικές από ΒΒ(high) με σταθερές προοπτικές.

Είναι ο πρώτος από τους τέσσερις αναγνωρισμένους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα οίκους, ο οποίος δίνει στην Ελλάδα ξανά την επενδυτική βαθμίδα μετά από 13 χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Leave a Reply