«Νέο δόγμα πυροσβεστικής βασισμένο σε τριτοκοσμικές υποδομές και συνθήκες για τους πυροσβέστες»

Συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών πραγματοποίησαν ο βουλευτής Αργολίδας και Υπεύθυνος του Τομέα Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς και ο Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Χάλαρης.

Από την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. συμμετείχαν ο Α’ Αντιπρόεδρος, Καζαντσίδης Νίκος, ο Γενικός Γραμματέας Σωματείου Δυτικής Μακεδονίας, Κερογλίδης Ιωάννης και οι εκπρόσωποι των Εποχικών Πυροσβεστών, Καρβέλας Γεώργιος και Κωνσταντακόπουλος Λεωνίδας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Προσωπικό καθώς και τα αιτήματα τους για τα οποία η κυβέρνηση εξακολουθεί να αδιαφορεί:

  • Άμεση κάλυψη των 3.600 κενών από τους Συμβασιούχους Πυροσβέστες
  • Άμεση εφαρμογή του Νόμου για τη μονιμοποίηση των 430 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης
  • Χορήγηση του Επιδόματος της Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας στο μόνιμο προσωπικό.
  • Χρηματική αποζημίωση ανά ώρα υπερεργασίας του Πυροσβέστη και όχι αμοιβή με ρεπό.
  • Ίση μεταχείριση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης αντίστοιχα με το μόνιμο προσωπικό στην περίπτωση που τεθούν λόγω τραυματισμού κατά την εκτέλεση υπηρεσίας ή ένεκα αυτής σε καθεστώς υπηρεσίας γραφείου.
  • Πιστή τήρηση και εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας σχετικά με την υγεία  και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

«Η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει και η κυβέρνηση αναλώνεται συνεχώς στις ίδιες εξαγγελίες με πέρυσι χωρίς λύνει τα ουσιαστικά προβλήματα του Πυροσβεστικού Σώματος και μάλιστα ενόψει ενός κατά τα λεγόμενά της ιδιαιτέρως θερμού καλοκαιριού.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής διαχρονικά στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των πυροσβεστών μόνιμων, πενταετών και εποχικών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης στις πυρκαγιές και στις φυσικές καταστροφές που πλήττουν τη χώρα.»


Πηγή

Leave a Reply