Δήλωση Ιωάννη Τσίμαρη, υπεύθυνου ΚΤΕ Υγείας, για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Δήλωση Ιωάννη Τσίμαρη, Βουλευτή Ιωαννίνων και υπεύθυνου ΚΤΕ Υγείας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής 

Παγκοσμια Ημέρα Υγειας σήμερα. Αφορμή για ευαισθητοποιηση και προαγωγή ισότιμης υγειονομικής περιθαλψης για ολους με στόχο την κινητοποίηση των κυβερνήσεων και των κοινοτήτων για καθολική ιατρική κάλυψη. 

Το όραμα παραμένει ίδιο και διαχρονικό.Κοντρα στην πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης να εφαρμόζει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας του ΕΣΥ αποδυναμώνοντας το δημόσιο χαρακτήρα του , αγωνιζόμαστε για ένα ισχυρό, δωρεάν ΕΣΥ άμεσα προσβάσιμο στον πολίτη. Το υψηλό επίπεδο υγείας αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και η επίτευξη του δε μπορεί παρά να είναι καθήκον.

 Ειδικά σήμερα, που οι πολίτες και ειδικότερα αυτοί που ζουν στις απομακρυσμενες και τις νησιωτικές περιοχές αντιμετωπίζουν δυσκολίες προσβασιμότητας σε ιατρική περίθαλψη.

Εμείς στο ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής πιστεύουμε ότι το ΕΣΥ πρέπει να οδηγηθεί προς την πλήρη ανάπτυξη ιδίως της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με συγχρονες αρχες και μεθοδους που εστιαζουν στην προληψη τη φροντιδα και την προαγωγη της υγειας στο πλαίσιο λειτουργίας της ίδρυσης του.

Για να μην ξεχνάμε ποια ήταν η στόχευση της πολιτικής στην υγεία κατά τη δημιουργία του αλλά και σήμερα.

Το θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας του 2024 ειναι:

“Η υγεία μου, το δικαίωμά μου”. Οπουδήποτε, μακριά από διακρίσεις.


Πηγή

Leave a Reply