«Η Νέα Δημοκρατία θέλει εξαρτημένες και ελεγχόμενες περιφέρειες»

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην εκπομπή «Ώρα  Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού ΟΡΕΝ με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Θανάσης Γλαβίνας αποδόμησε τον κυβερνητικό ισχυρισμό ότι καλή συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης επιτυγχάνεται μόνο εφόσον ταυτίζονται κομματικά.

«Δεν μπορεί να εξαρτάται η συνεργασία αυτοδιοίκησης και κυβέρνησης, από το αν ο εκάστοτε Περιφερειάρχης ή Δήμαρχος ανήκει ή δεν ανήκει στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Δηλαδή αν οι πολίτες επιλέξουν κάτι διαφορετικό, θα υπάρχει κακή συνεργασία; Η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ανεξάρτητη, αυτοδύναμη και χειραφετημένη. Η Νέα Δημοκρατία θέλει “μακριά χέρια” στις περιφερειακές διοικήσεις» σημείωσε ο κ. Γλαβίνας.

«Εδώ  εντοπίζεται και μια διαφορετική αντίληψη για την τοπική αυτοδιοίκηση. Εμείς θέλουμε μια αυτοδιοίκηση για τους πολίτες. Το “όχι” που είπε ο κ. Ανδρουλάκης στους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας, είναι γιατί πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα ενάντια σε αυτήν την απόλυτη κομματικοποίηση  της αυτοδιοίκησης από τη Νέα Δημοκρατία» τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

 Ερωτηθείς για τη χθεσινή ψηφοφορία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την επιλογή του “λευκού” από βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί των επιλογών του νέου αρχηγού, ο κ. Γλαβίνας ανέφερε πως «έχουμε τηρήσει μια στάση αρχής και δεν θα σχολιάσω τα λευκά για τα οποία με ρωτάτε. Δεν θέλω να μπω στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ. Θα αρκεστώ λέγοντας ότι είναι σπάνιο εντός μιας κοινοβουλευτικής ομάδας να υπάρχει μια τόσο διακριτή πλευρά, η οποία να διαφωνεί με επιλογές της νέας ηγεσίας. Από εκεί και πέρα, η ομιλία του κ. Κασσελάκη δεν προσέφερε κάτι νέο και τα πρόσωπα που επελέγησαν,  –εδώ πρόκειται για μια πολιτική πράξη και θα την σχολιάσω-, όπως λέγαμε ήδη από τις πρώτες μέρες, ότι ο κ. Κασσελάκης είναι μια φωτογενής βιτρίνα του παλιού ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσωπα, όπως ο κ. Πολάκης, έχουν τον έλεγχο του κόμματος».

«Ο κ. Κασσελάκης στην ομιλία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τοποθέτησε στην κεντροδεξιά το ΠΑΣΟΚ, ένα ιστορικό κόμμα της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας,  και αυτό δεν το ξεχνούμε» απάντησε ο κ. Γλαβίνας στη δημοσιογραφική παρατήρηση ότι από την χθεσινή ομιλία του κ. Κασσελάκη απουσίαζαν αναφορές στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

«Μας έθεσε δηλαδή ο ίδιος εκτός κάθε συζήτησης, αλλά τώρα αλλάζει θέση. Σε λιγότερο από ενάμιση μήνα. Όπως φαίνεται αλλάζει τις θέσεις του αρκετά γρήγορα» κατέληξε ο κ. Γλαβίνας.


Πηγή

Leave a Reply