Δήλωση Γιώργου Νικητιάδη, Βουλευτή Δωδεκανήσου και Υπεύθυνου ΚΤΕ Ανάπτυξης

Η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης που προτείνει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής , είναι αυτή τη στιγμή το σημαντικότερο  μέτρο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που πλήττει τα ελληνικά νοικοκυριά. Η τροπολογία που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση είναι διάτρητη χωρίς ουσιαστικά μέτρα. 

Οι προτάσεις για μειώσεις 5% στις τιμές εναπόκεινται στην καλή θέληση ορισμένων εταιριών και θα εφαρμοστούν στο όριο της νομιμότητας του δικαίου  ανταγωνισμού και προστασίας του καταναλωτή. 

Η κυβέρνηση αντί να κυβερνά μετατρέπει τον εαυτό της σε διαφημιστικό πρακτορείο και  ζητάει  «ελεημοσύνες».

Αν θέλει η κυβέρνηση πραγματική μείωση τιμών στην αγορά και την αντιμετώπιση της ακρίβειας να ξεκινήσει  τις συναντήσεις ο υπουργός Ανάπτυξης με τις καταναλωτικές οργανώσεις. 

Η στήριξη της ελληνικής οικογένειας απέναντι στην πληθωριστική κρίση δεν θα γίνει με τα μέτρα που είχε ανακοινώσει το 2008 ο τότε υπουργός Ανάπτυξης κ. Φώλιας και που ο ίδιος παραδέχτηκε ότι είχαν αποτύχει. Αναμένουμε μια σοβαρή επιτέλους αντιμετώπιση της ακρίβειας με μειώσεις στο ΦΠΑ σε βασικά είδη, ελέγχους στην αγορά και υψηλές ποινές στους κερδοσκόπους και ενδυνάμωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.


Πηγή

Leave a Reply