Παύλος Χρηστίδης: «Ο δήθεν “ευρωπαϊκός κορσές”, που θα έβαζε η ΝΔ στην Τουρκία, μετουσιώνεται σε “ελαστικό κολάν” που το χρησιμοποιεί ο κ. Ερντογάν κατά το δοκούν»

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στον τηλεοπτικό σταθμό Open Tv στην εκπομπή «Τώρα ότι συμβαίνει» με τη Δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη

Η Ευρώπη στέκεται κατώτερη των περιστάσεων και οι αποφάσεις της είναι απογοητευτικές για τη χώρα μας.

Είναι εμφανές ότι πίσω από αυτό βρίσκονται συγκεκριμένα συμφέροντα και κυρίως η Γερμανία.

Αυτό δημιουργεί ένα πολύ κακό δεδικασμένο και δίνει κακή εντύπωση.

Έχουμε δημιουργήσει μια ένωση, μια ομοσπονδία κρατών μελών για να εγγυόμαστε την ασφάλεια , την ειρήνη  και την αλληλεγγύη στην ευρύτερη περιοχή.

Όμως τα γεγονότα με την Τουρκία και η άρνηση από μια σειρά κρατών μελών να προασπίσουν την δυναμική και τα συμφέροντα της Ένωσης δημιουργεί αντιευρωπαϊκά αισθήματα και δίνει την δυνατότητα στον κ. Ερντογάν να κάνει ό,τι θέλει χωρίς καμία συνέπεια.

Το 2018 και 2019 η Γερμανία ήταν ο καλύτερος πελάτης της Τουρκίας όσον αφορά τα εξοπλιστικά προγράμματα και από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Για μας είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε να υπάρχει εμπάργκο όπλων προς μια χώρα εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης που συνιστά απειλή ενάντια σε χώρες κράτη-μέλη της ΕΕ, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Άκουσα πριν 2 μέρες τον κ, Πέτσα να μιλάει για στενό κορσέ τον όποιο θα επιβάλουν η κυβέρνηση με την πίεση της στους Ευρωπαίους και  στον Ερντογάν , εγώ αυτό που έχω να πω είναι πως σαν κολάν μοιάζει αυτό το οποίο φοράει ο κ. Ερντογάν, ο οποίος μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή και να κάνει ότι θέλει όπου θέλει, έχει παρέμβαση σε πάνω από 9 χώρες της ευρύτερης περιοχής και κανείς δεν του λέει τίποτα και τον νομιμοποιούν να αλωνίζει στην περιοχή.

Είναι αυτονόητο ότι αυτή στρατηγική έχει αποτύχει και θα το βρούμε μπροστά μας αυτό και εμείς και όλοι οι ευρωπαίοι.

Εμείς λέγαμε συνεχώς πως πρέπει να γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ο κ. Μητσοτάκης δεν το έκανε, είναι ο ίδιος υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική της χώρας 


Πηγή