Heineken: Αποχωρεί από τη Ρωσία – Πούλησε επτά ζυθοποιίες για 1 ευρώ

Η Heineken ανακοίνωσε ότι η συμφωνία είχε λάβει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις και η αποχώρηση από τη ρωσική αγορά είναι πιθανό να της αφήσει ζημιές 300 εκατ. ευρώ

Η ολλανδική ζυθοποιία Heineken ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ολοκλήρωσε την έξοδό της από τη Ρωσία πουλώντας τις εκεί δραστηριότητές της (επτά ζυθοποιίες) στο ρωσικό όμιλο Arnest αντί του συμβολικού αντιτίμου του ενός ευρώ. 

Η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο ανακοίνωσε ότι η συμφωνία είχε λάβει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις και η αποχώρηση από τη ρωσική αγορά είναι πιθανό να της αφήσει ζημιές 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Heineken ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποχωρήσει από τη Ρωσία το Μάρτιο του 2022, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ αναγνώρισε ότι η διαδικασία είχε διαρκέσει περισσότερο από το αναμενόμενο.

Δεν υπάρχει δικαίωμα επαναγοράς ή επιστροφής της Heineken στη Ρωσία. Πάντως, η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι η απόσυρσή της από τη χώρα και οι ζημιές θα έχουν «αμελητέο αντίκτυπο» στα κέρδη ανά μετοχή, με αποτέλεσμα οι προβλέψεις της για ολόκληρο το έτος να μην αλλάζουν.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply