ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: Καταψήφισαν οι πρωτοκλασάτοι συνδικαλιστές την πρόταση Αχτσιόγλου

Σφόδρα ενοχλημένοι με την Έφη Αχτσιόγλου φαίνεται να είναι οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και δη της ομάδας “Φωτόπουλου”, αφού οι χειρισμοί της πρώτης ήταν ιδιαιτέρως απαξιωτικοί προς εκείνους. Αντί να προσεγγίσει τη φυσική ηγεσία της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ, επιχείρησε “προσέγγιση” μεμονωμένων συνδικαλιστών. Έτσι, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που προηγήθηκε σήμερα οι Νίκος Φωτόπουλος, Γιώργος Αλεξανδράκης και Κώστας Γενιδούνιας, πρόσωπα με σημαίνοντα και ενεργό ρόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα και τη ΓΣΕΕ, υπερψήφισαν την πρόταση “Σπίρτζη”.

Την εκλογή του/της νέου/ας Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στις 10 και 16 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα αποφάσισαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, μετά από μια διήμερη και συναισθηματικά φορτισμένη συνεδρίαση.

Δίνοντας παράταση κατά μία εβδομάδα στην πρόταση που είχε αρχικά κατατεθεί στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, η πρόταση για τον οδικό χάρτη που πλειοψήφησε στην σημερινή διαδικασία περιλαμβάνει:

3 Σεπτεμβρίου : διαρκές συνέδριο

10 Σεπτεμβρίου: Πρώτος γύρος εκλογών

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε με 160 ψήφους, 88 κατά, δυο λευκά και δύο «παρών» σε σύνολο 252 ψηφισάντων κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας, καθώς ένταση σημειώθηκε αρχικά επί της διαδικασίας, η οποία είχε αρχίσει να διεξάγεται με ανάταση χειρός.

Ωστόσο, κάποιοι από τους παρευρισκόμενους αμφισβήτησαν τη σύνθεση του σώματος, λέγοντας ότι παρίσταντο στην αίθουσα και μη μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, με αποτέλεσμα να τεθούν οι δυο προτάσεις για τον οδικό χάρτη σε ονομαστική ψηφοφορία.

Σημειωτέον ότι την επικαιροποιημένη πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας υπερψήφισαν μέλη της «Ομπρέλας», των «προεδρικών», της «Γέφυρας», αλλά και της πρότασης «6 συν 6».

Επιπλέον, 88 ψήφους συγκέντρωσε η δεύτερη πρόταση, που κατατέθηκε από τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο πλευράς των «προεδρικών», την οποία υποστήριξαν οι: Παύλος Πολάκης, Χρήστος Σπίρτζης, Θάνος Μωραΐτης, Νίκος Παππάς, Ρένα Δούρου, Διονύσης Τεμπονέρας, Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία προέβλεπε:

3 Σεπτεμβρίου: Διαρκές συνέδριο

24 Οκτωβρίου: έκτακτο συνέδριο

26 Νοεμβρίου: Εκλογή Προέδρου

Leave a Reply