Ανδρέας Πουλάς: «Ένας χρόνος κυβερνητικών ολιγωριών στο θέμα της πανδημίας»

Δήλωση Ανδρέα Πουλά Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας, Κινήματος Αλλαγής

Ένας χρόνος σήμερα από την ημέρα που παρουσιάστηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας και η κυβέρνηση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την πανδημία ως  πρωτοεμφανιζόμενο γεγονός

Ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση:

  • Δεν έχει στελεχώσει επαρκώς το ΕΣΥ προκειμένου να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις εξάρσεις της πανδημίας στη χώρα μας. Αντιμετωπίζει τις ελλείψεις προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας με πρόχειρο και αποσπασματικό τρόπο και χωρίς μακροπρόθεσμο σχεδιασμό
  • «Παίζει» με τους αριθμούς προσπαθώντας να δημιουργήσει μία πλασματική εικόνα επάρκειας κλινών ΜΕΘ για COVID-19 στα Νοσοκομεία της χώρας. Μόνιμη επιλογή της είναι η μετατροπή των κλινών ΜΕΘ για τις υπόλοιπες νόσους σε κλίνες ΜΕΘ COVID-19 αποδυναμώνοντας κλινικές και τμήματα  των δημόσιων νοσοκομείων. Επιπλέον, αφήνει τον ιδιωτικό τομέα αμέτοχο στη μάχη κατά της πανδημίας.
  • Έχει κάνει ελάχιστες ενέργειες στην κατεύθυνση της ουσιαστικής ενίσχυσης των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με προσωπικό και υποδομές, προκειμένου να αναλάβουν συγκροτημένα την διαχείριση των περιστατικών (COVID και μη COVID) προνοσοκομειακά και να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαδικασία του εμβολιασμού κατά του COVID-19 βοηθώντας στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.
  • Καλλιέργησε μεγάλες προσδοκίες για τον άμεσο εμβολιασμό κατά του COVID-19 αλλά η πραγματικότητα τις διαψεύδει.

Στο μόνο μάθημα που παίρνει «άριστα» η κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο είναι στην επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας χωρίς ουσία.


Πηγή

Leave a Reply