Γκαντς: «Ακλόνητη και βαθιά στρατηγική η συνεργασία Ισραήλ-Ελλάδας»

Δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας με αφορμή τα εγκαίνια του Αεροπορικού Κέντρου Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα

Το μήνυμα πως «η βαθιά στρατηγική συνεργασία μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας είναι ακλόνητη» και ότι δεσμεύεται να τη διατηρήσει και στο μέλλον, στέλνει ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς, με αφορμή τα σημερινά εγκαίνια του Αεροπορικού Κέντρου Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα. Αναδεικνύοντας τη σημασία του Αεροπορικού Κέντρου Εκπαίδευσης, ο Μπένι Γκαντς υπογραμμίζει πως είναι μια στρατηγική επένδυση που αναδεικνύει τους βαθείς δεσμoύς μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας. Μάλιστα, εκφράζει τη δέσμευση του Ισραήλ για τη «συνέχιση εμβάθυνσης της εξαιρετικής αμυντικής και βιομηχανικής συνεργασίας».

Στο πλαίσιο αυτό, εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Έλληνα υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τους εταίρους και τις ισραηλινές βιομηχανίες που συμμετείχαν σε αυτό το έργο. Σημειώνεται πως το οπτικοακουστικό μήνυμα του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας παρατίθεται σε σχετική ανάρτηση σε μέσο κοινωνικήςδικτύωσης του πρεσβευτή του Ισραήλ στην Ελλάδα Νόαμ Κατς.

«Σήμερα εγκαινιάστηκε το Αεροπορικό Κέντρο Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα που συμβολίζει την μακροπρόθεσμηστρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ» τονίζει, από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρέσβης. Αναφερόμενος στη σημερινή τηλεφωνική συνομιλία των υπουργών Άμυνας της Ελλάδας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Ισραήλ ΜπένιΓκαντς, ο Ισραηλινός πρέσβης ανέφερε πως συζήτησαν για τη στενή συνεργασία των δύο χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Leave a Reply