«Με κυβερνητικά ευχολόγια δεν επιλύονται τα κοινωνικά αδιέξοδα»

Στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» του ΣΚΑΪ, με τους δημοσιογράφους Νίκο Ανδρίτσο και Έλενα Λάσκαρη, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Αναφορικά με τη νέα τραγωδία οπαδικής βίας, η Λαρισαία Βουλευτής, αφού εξέφρασε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του αδικοχαμένου νέου συνανθρώπου μας, υπογράμμισε ότι «είμαστε συγκλονισμένοι, θρηνούμε ακόμα μία απώλεια νέου παιδιού και, επιτέλους, οφείλουμε όλοι να ομονοήσουμε στο ότι οι ευχές δεν φτάνουν. Μετά από κάθε τραγωδία, δεν αρκούν διαπιστώσεις τύπου “αλίμονο, κάτι θα έπρεπε να έχουμε κάνει”, ιδίως όταν προέρχονται από κυβερνώντες. Ο“χουλιγκανισμός”, η οπαδική βία, δεν αντιμετωπίζεται με τυπικό σχολιασμό της κατάστασης, αλλά με την εφαρμογή πολιτικών. Θα μπορούσα να αναφέρω πάρα πολλά, καθώς έχω ασχοληθεί με  ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον για το θέμα.. Ενδεικτικά, επισημαίνω ότι έχουμε να δούμε καμπάνια ευαισθητοποίησης των νέων πολιτών, δηλαδή στοχευμένη σε ειδικό πληθυσμό, εδώ και δύο δεκαετίες. Χρειάζεται όλοι μαζί να αγγίξουμε το θέμα, σοβαρά και στοχευμένα, στο πλαίσιο μιας εθνικής πολιτικής».

Αντίστοιχος υπήρξε ο σχολιασμός της Ευαγγελίας Λιακούλη για το θέμα της οπλοχρησίας στην Κρήτη, τονίζοντας ότι «με τα ευχολόγια που επαναλαμβάνονται περί “αλλαγής νοοτροπίας”, δεν μπορεί να πατηθεί κανένα “μαγικό κουμπί” επίλυσης κανενός ζητήματος, χρειάζεται σοβαρός σχεδιασμός με υπευθυνότητα και σύμπνοια».

Στο πεδίο της ακρίβειας και συγκεκριμένα του πληθωρισμού στις τιμές των τροφίμων, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας σημείωσε ότι «από τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, προκύπτει πως αποκλιμακώνεται η κρίση στις τιμές των τροφίμων στην ευρωζώνη, όμως ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι μικρότερος σε σχέση με εμάς, για την Ελλάδα καταγράφεται δυσμενής απόκλιση. Καλούμε την Κυβέρνηση να ακούσει τις προτάσεις μας για εντατικοποίηση των ελέγχων, για την ενεργειακή κρίση, για όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις που έχουμε επεξεργαστεί και θα ήταν ικανές ήδη να έχουν τιθασεύσει την ανηφορική πορεία των τιμών στα τρόφιμα».

Η Ε. Λιακούλη άσκησε αυστηρή κριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα, υπενθυμίζοντας ότι «η Κυβέρνηση δεν προέκυψε “από παρθενογένεση”, αλλά συνεχίζει διαδεχόμενη τον εαυτό της. Η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, η αισχροκέρδεια, οι ελλιπείς έλεγχοι κ.ο.κ., δεν “έτυχαν”, δεν ήρθαν “ουρανοκατέβατοι”, η Νέα Δημοκρατία κυβερνά εδώ και χρόνια». Επιπλέον, ανέδειξε το προγραμματικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ενάντια στην ακρίβεια, εστιάζοντας ιδίως «στην ανάγκη στοχευμένης μείωσης του Φ.Π.Α., πρόταση που τεκμηριωμένα έχουμε καταθέσει προ πολλού, με την Κυβέρνηση πεισματικά να την αρνείται και ιδού τα αποτελέσματα στις τιμές των τροφίμων».


Πηγή

Leave a Reply