Συνάντηση κλιμακίου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με εκπροσώπους της ομοσπονδίας συλλόγων γονέων ΚΕΘΕΑ

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αποτελούμενο από τον βουλευτή Ιωαννίνων Ιωάννη Τσίμαρη, κοινοβουλευτικό υπεύθυνο σε θέματα υγείας και τον βουλευτή Ξάνθης Μπουρχάν Μπαράν, κοινοβουλευτικό υπεύθυνο σε θέματα ψυχικής υγείας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων οικογενειών ΚΕΘΕΑ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση ενόψει του νέου νομοσχέδιου που αναμένεται να κατατεθεί από το Υπουργείο Υγείας,  αναφορικά με τη μεταρρύθμιση της Ψυχικής Υγείας και την Απεξάρτηση. Οι παριστάμενοι εκπροσωπώντας τους 13 Συλλόγους Οικογένειας ΚΕΘΕΑ όλης της Ελλάδας, εξέφρασαν την έντονη αγωνία και ανησυχία τους για την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ αλλά και για την διατήρηση όλων των υπολοίπων δημοσίων δομών απεξάρτησης στην ελληνική επικράτεια.

Η ανωτέρω Ομοσπονδία ενημέρωσε τους παριστάμενους βουλευτές πως η κατάρτιση του προσχεδίου νόμου εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας, πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση με τους αρμόδιους επιστημονικούς υπεύθυνους των ίδιων των προγραμμάτων και των Οργανισμών (ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, Δημόσια προγράμματα Νοσοκομείων), τα οποία διαθέτουν ιστορία και τεράστια εμπειρία έως και 40 ετών. 

Την πλήρη αντίθεσή του στη σχεδιαζόμενη συγχώνευση των εγκεκριμένων θεραπευτικών οργανισμών και προγραμμάτων για τις εξαρτήσεις σε έναν υπερφορέα εκφράζει και το Συμβούλιο Υπευθύνων Προγραμμάτων & Τομέων ΚΕΘΕΑ, με υπόμνημα που έχει αποστείλει στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Οι αρμόδιοι βουλευτές αφού ενημερώθηκαν και από τους εκπροσώπους των οικογενειών των ωφελουμένων για το επίπεδο των υπηρεσιών και την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την απρόσκοπτη συνέχιση των προγραμμάτων εφόσον κυρωθεί το σχεδιαζόμενο νομοσχέδιο. Δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση τους στα υφιστάμενα προγράμματα τα οποία αποτελούν πρότυπα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την δομή, λειτουργία και αποτελεσματικότητά τους και δεσμεύτηκαν για πλήρη στήριξη τους εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.


Πηγή

Leave a Reply