«Το ΠΑΣΟΚ θα κάνει άλμα» – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Άρθρο της Νάντιας Γιαννακοπούλου, Βουλευτού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στον Β2 Δυτικό Τομέα της Αθήνας, στην Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» 05.10.2023

O Πρωθυπουργός δήλωσε στην πρόσφατη συνέντευξή του ότι τις πρώτες εκατό μέρες ένιωσε σαν να πέρασαν χίλιες. Τον κατανοώ προσωπικά, ωστόσο θα μπορούσε ένας πολίτης να σχολιάσει: Πού να δείτε εμείς πως νιώθουμε με όσα συμβαίνουν στην χώρα!

Και θα είχε δίκιο.

Αυτό που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες είναι ένα συνεχές αποτύπωμα αποτυχιών της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για την πιο αποτυχημένη, προβληματική εκκίνηση Κυβέρνησης μετά από εκλογές. Η έλλειψη συντονισμού, η ολιγωρία, η αναποτελεσματικότητα,  συνιστούν βασικά χαρακτηριστικά της. Δεν μπορούν με τίποτα πια να κρυφτούν πίσω από επικοινωνιακά τρικ. Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά. Τα Τέμπη, οι φυσικές καταστροφές και οι επιπτώσεις τους, οι εκρήξεις στην Αγχίαλο, η καταστροφή του δάσους του « κοσμήματος»  της Δαδιάς, η απερίγραπτη καταστροφή στη Θεσσαλία, η εγκατάλειψη των Ολυμπιακών έργων και τόσα άλλα και  βέβαια, θέματα καθημερινής ασφάλειας, πέρα από αυτά της πολιτικής προστασίας.

Πέραν όμως των παραπάνω κορυφαίων ζητημάτων, το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι αυτή την περίοδο είναι η ακρίβεια. Ζούμε ένα πρωτοφανές ράλι αύξησης τιμών που φέρνει σε αδιέξοδο τα νοικοκυριά και την αγοραστική τους δύναμη. Πρόκειται για ασταμάτητες αυξήσεις χωρίς τέλος. Οι τιμές στα τρόφιμα αλλάζουν  ανά εβδομάδα. Δεν πλήττονται πια μόνο οι οικονομικά ασθενέστεροι, αλλά το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού. Ουσιαστικά υπάρχει  παντελής απουσία του κράτους στη μάχη κατά της ακρίβειας. Οι οριακές αυξήσεις των  μισθών και των συντάξεων, χωρίς ταυτόχρονα έλεγχο της αγοράς για να συγκρατηθούν και να μειωθούν οι τιμές, δεν οδηγεί πουθενά. Πολύ φοβάμαι δε, ότι τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα στο επόμενο διάστημα.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν υπερασπίζεται, ουσιαστικά, τα νοικοκυριά, γιατί δεν υπάχει παρέμβαση του κράτους σε θέματα που αφορούν στην καθημερινή λειτουργία της αγοράς και την αισχροκέρδεια.

Προτείνουμε “μειώστε τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά”. Ανταπαντούν πως δεν θα βοηθήσει. Τι υπονοεί ο κ. Μητσοτάκης; Ουσιαστικά ότι δεν υπάρχει κράτος να ελέγξει την αγορά για να περάσει η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. Αυτή την στιγμή η Κυβέρνηση εμφανίζει προβλήματα που αποφέρουν της αναπόφευκτες φθορές,   ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια ιδεολογική και πολιτική περιδίνηση. Τώρα  είναι η ώρα του ΠΑΣΟΚ. Είναι η ώρα, που με συνεχείς πρωτοβουλίες, παραπέρα επεξεργασία των θέσεών μας  και συνεχή επαφή με τους πολίτες και τους φορείς, μπορούμε να κάνουμε το άλμα. Αυξήσαμε στις εθνικές  εκλογές τις δυνάμεις μας κατά 40%. Στις τελευταίες δε  δημοσκοπήσεις,  ενώ όλοι προανήγγελλαν ότι το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάζεται με μονοψήφια ποσοστά, έδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ κατά μέσο όρο  με επιπλέον αύξηση 1%. Σε κάποιους δεν αρέσει αυτό. Δεν είναι τυχαία η πρόσφατη επίθεση στον Πρόεδρό μας από υποστηρικτική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, που υιοθετούσε «επιχειρήματα Κ. Μητσοτάκη». Εμείς όμως συνεχίζουμε απτόητοι και πιστεύουμε, ότι τα αποτελέσματα των εκλογών στην Αυτοδιοίκηση και τις Ευρωεκλογές θα αποδείξουν την ανοδική πορεία μας και την εδραίωσή μας, ως βασικής προοδευτικής, μεταρρυθμιστικής δύναμης στην χώρα.


Πηγή

Leave a Reply