Nίκος Ανδρουλάκης: “Με προτεραιότητα την αλληλεγγύη, οφείλουμε να πάρουμε όλες τις αναγκαίες αποφάσεις για να αντιμετωπίσουμε τον νέο αυτό κίνδυνο που απειλεί την ανθρωπότητα”

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνεχίζει να λειτουργεί κάτω από αυτές τις πρωτοφανείς και δύσκολες συνθήκες για όλο τον πλανήτη. Οι συναντήσεις και οι ψηφοφορίες μπορεί να γίνονται λίγο διαφορετικά, με το κτίριο του Κοινοβουλίου να είναι σχεδόν άδειο, όμως αυτό δεν μας εμποδίζει να συζητάμε και να ψηφίζουμε σήμερα τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Σχεδόν 40 δισεκατομμύρια ευρώ διοχετεύονται για την άμεση ενίσχυση των εθνικών συστημάτων υγείας αυτές τις δύσκολες στιγμές, καθώς και για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Δίνουμε τη δυνατότητα στα Κράτη – Μέλη να ζητήσουν έκτακτη χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης, που μέχρι τώρα ενεργοποιούταν μόνο σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Τέλος σταματάμε την υποχρέωση για εκτέλεση άδειων πτήσεων πάνω από την Ευρώπη, τροποποιώντας τους κανονισμούς για τα αεροδρόμια. Με προτεραιότητα την αλληλεγγύη, οφείλουμε να πάρουμε όλες τις αναγκαίες αποφάσεις για να αντιμετωπίσουμε τον νέο αυτό κίνδυνο που απειλεί την ανθρωπότητα. #mazi


Πηγή