Απαράδεκτες οι ρυθμίσεις Χατζηδάκη για ΕΦΚΑ» – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Δήλωση Γιώργου Μουλκιώτη, Βουλευτή Βοιωτίας & υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Εργασίας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Άλλο ένα πλήγμα στην Κυβέρνηση της υποτιθέμενης διαφάνειας  αποτελεί η απόφαση του ΣτΕ για τις θέσεις γενικών διευθυντών του ΕΦΚΑ, θέσεις που με το νόμο Χατζηδάκη θα μπορούσαν να αναλαμβάνουν και ιδιώτες: Κρίθηκαν μη νόμιμες οι αποφάσεις τοποθέτησης ιδιωτών σε θέσεις γενικών διευθυντών στον  ΕΦΚΑ και μη νόμιμες οι προκηρύξεις των θέσεων ως προς το όριο ηλικίας συμμετοχής που θέτουν.

Τώρα, πώς ταιριάζει «αριστεία» και παραβίαση βασικών συνταγματικών αρχών, μόνο οι «άριστοι» του Μαξίμου γνωρίζουν.

Πάντως, επειδή τα 8.000 ευρώ μηνιαίως για απλό πτυχιούχο με Lower είναι μια μάλλον ανέλπιστα καλή αμοιβή για τα «γαλάζια» golden boys που αδημονούν, είναι βέβαιο ότι οι «άριστοι» θα επανέλθουν με κάποιο νέο νομικό τέχνασμα…

Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι δεν ορρωδούν προ ουδενός.

Εμπεδώνεται πια στην ελληνική κοινωνία, αυτό που το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής όχι μόνο διακηρύσσει αλλά και αποδεικνύει με τον μεστό και υπεύθυνο λόγο του :  πρόκειται για μια Κυβέρνηση που βαφτίζει τις διευθετήσεις ως μεταρρυθμίσεις. Ως μεταρρύθμιση, άλλωστε, διαφήμιζε  ο κ. Χατζηδάκης τη νομοθέτηση των παχυλών μισθών για ιδιώτες σε 19 γενικές διευθύνσεις του ΕΦΚΑ. Ο πολυδύναμος εκσυγχρονισμός του κ. Μητσοτάκη είναι μια φενάκη. Πίσω από τις επικοινωνιακές πομφόλυγες της Κυβέρνησης κρύβεται ο παλαιοκομματισμός, η απέχθεια για το κοινωνικό κράτος και καθετί δημόσιο.

Η αντίληψη για το κράτος – λάφυρο στα χέρια τους. 


Πηγή

Leave a Reply