Live η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου

Οι τουρκικές ενέργειες είναι απαράδεκτες, συνιστούν παραβίαση της κυριαρχίας της χώρας κι αυτό είναι μια πρόκληση που δεν μένει αναπάντητη, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφορικά με το πάγωμα των ελληνοτουρκικών συναντήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Συμπλήρωσε ότι οι τουρκικές προκλήσεις «με κανένα τρόπο δεν συνάδουν με το πνεύμα και το περιεχόμενο της πρόσφατης συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο».

Κι όλα αυτά δείχνουν ότι «δεν είναι πρόσφορο το κλίμα για τις συναντήσεις για τα ΜΟΕ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφορικά με το νέο διάβημα της Αθήνας προς την Άγκυρα υπογράμμισε ότι οι τουρκικές προκλήσεις δεν θα μέινουν αναπάντητες, παντού θα τεθούν τα ζητήματα, η τουρκική προκλητικότητα θα λάβει απαντήσεις. 

Αναφορικά με το δημοσίευμα των Financial Times ότι κάποιες χώρες ετοιμάζονται να πληρώσουν σε ρούβλια για το ρωσικό φυσικό αέριο, ο κ. Οικονόμου σχολίασε πως πρόκειται για ένα «τεχνικό ζήτημα το οποίο θα αποσαφηνιστεί στην συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Ενέργειας».

«Η χώρα θα εξακολουθήσει να προμηθεύεται ενέργεια και να μην τίθεται σε κίνδυνο η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, αλλά και να πληρώνει με τρόπο που δεν παραβιάζεται το πνεύμα των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Σε κάθε περίπτωση σε ευρώ πληρώναμε και σε ευρώ θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε» είπε.

Πρόσθεσε ότι δεν διαφαίνεται κίνδυνος για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της Ελλάδας.

Σε ερώτηση για το πώς βλέπει η Αθήνα το αίτημα της Φινλανδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, είπε ότι «το βλέπουμε με θετική διάθεση» και ότι θα υπάρξουν δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την συνάντησή του με την Φινλανδή ομόλογό του.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Πηγή

Leave a Reply