«Υπεκφεύγει για μια ακόμα φορά ο κ. Αυγενάκης, προκειμένου να αποφύγει τον ουσιαστικό διάλογο»

Δήλωση Μανόλη Χνάρη και Χριστίνας Σταρακά, υπεύθυνων Κ.Τ.Ε. Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Ενώ έχει ήδη αποφασιστεί από τον Δεκέμβριο του 2023 η πρώτη τροποποίηση της νέας ΚΑΠ, χωρίς καμία ενημέρωση – διαβούλευση με τα κόμματα και εκπροσώπους αγροτών, από πλευράς Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έρχεται εκ των υστέρων και προσχηματικά, -όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος-, ο Υπουργός κ. Αυγενάκης να ζητά προτάσεις από τα κόμματα και από φορείς για τη δεύτερη τροποποίησή της, ενώ ήδη κατέθεσε τις δικές του στο Συμβούλιο Υπουργών στις 26 Φεβρουαρίου.

Η μόνιμη πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι ότι για τόσο σημαντικά θέματα όπως είναι η νέα ΚΑΠ, ο μοναδικός τόπος σοβαρής και ουσιαστικής συζήτησης,  είναι η αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Ωστόσο, η απάντηση του Υπουργού είναι η υπεκφυγή για άλλη μια φορά.                  

Όπως πάντα άλλωστε, με τη γνωστή αλαζονεία που διακρίνει τον ίδιο  και την Κυβέρνηση του.

Να υπενθυμίσουμε στον κ. Υπουργό, ότι κανείς Ευρωπαίος δε φταίει, παρά μόνο η ανικανότητα της Κυβέρνησης του, να μην έχει ακόμα καταβάλει το ποσό των 750 εκ. ευρώ στους αγρότες μας, που αναλογεί στις ενισχύσεις του 2023.

Για το ΠΑΣΟΚ η στήριξη του αγροτικού κόσμου της χώρας είναι αυτονόητη προτεραιότητα, όπως και η βούληση για τη χάραξη μιας εθνικής και ουσιαστικής πρότασης τροποποίησης της ΚΑΠ, σε συνεργασία και διάλογο με τους αγρότες και τους φορείς.


Πηγή

Leave a Reply