«Πρωτοφανείς κυβερνητικοί εκβιασμοί για την Περιφέρεια Θεσσαλίας» 

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με τους δημοσιογράφους Γ. Παπαδάκη και Μ. Αναστασοπούλου, συμμετείχε την Παρασκευή η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνη Κ.Τ.Ε. Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη.

Η Λαρισαία Βουλευτής εστίασε στην ερώτηση που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό, καυτηριάζοντας ότι «αυτό που γίνεται στην αυτοδιοίκηση, η παρέμβαση της κεντρικής πολιτικής εξουσίας με τέτοιο ωμό και εκβιαστικό τρόπο, είναι πρωτοφανές. Είμαι εικοσιπέντε χρόνια αυτοδιοικητική και δεν το έχω ξαναδεί. Για παράδειγμα, θα αναφερθώ μόνο στην έλευση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, του κ.Αυγενάκη, ενός Υπουργού με ειδικό βάρος για τη Θεσσαλία, δεδομένων των καταστροφών στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, τη στιγμή που “θρηνούμε” απώλειες δισεκατομμυρίων. O κ.Αυγενάκης ανακοίνωσε συγκεκριμένα μέτρα, υπό τον όρο όμως ότι θα γίνουν και το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί μόνο σε σχέση με τα εκλογικά αποτελέσματα. Αυτό λέγεται ωμός εκβιασμός και εύλογα προκλήθηκε σάλος».

«Δεν είναι για μένα ζήτημα κομματικό ή προσωπικό, μιλάω σαν ένας άνθρωπος που υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση» σημείωσε η  Ε. Λιακούλη, προσθέτοντας ότι «είναι απαράδεκτο, περίμενα από τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας στο πάνελ να το καταδικάσει».

Περαιτέρω, αναφέρθηκε στην «αιφνίδια μεταστροφή που έκανε χθες η κα Ελ. Τζανακούλη, υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας την Α’ Κυριακή και συγγενής του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης,  ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα κάθε μέρα καθύβριζε τον κ. Αγοραστό από το πρωί μέχρι το βράδυ, τελικά έκανε δήλωση στήριξης του προσώπου που καθύβριζε. Αν αυτό, κατά την πολιτική μου εκτίμηση, δεν είναι προϊόν παρέμβασης στα τοπικά τεκταινόμενα, τότε τι είναι;».

Η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπογράμμισε ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν έχει λάβει “λευκή επιταγή” από τον λαό», ενώ δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει τις «πανομοιότυπες επιθέσεις εκπροσώπων της Ν.Δ. προς το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής», περιγράφοντας πως «όλοι αναπαράγουν ακριβώς τα ίδια, σαν να βγαίνουν από την ίδια γραμμή παραγωγής», για να καταλήξει ότι οι πολίτες της Θεσσαλίας θα δώσουν την ηχηρή τους απάντηση στην κάλπη της Κυριακής, ολοκληρώνοντας  τη δημοκρατική ανατροπή που ήδη ξεκίνησε. 


Πηγή

Leave a Reply