«Σε αδιέξοδο 300 οικογένειες με το αιφνιδιαστικό «λουκέτο» του εργοστασίου “ΓΙΟΥΛΑ” στο Αιγάλεω»

Κοινή δήλωση Γιώργου Μουλκιώτη Βουλευτή Βοιωτίας και υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και Μιχάλη Καλαντζόπουλου Γραμματέα Τομέα Εργασίας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

«Λουκέτο» στο εργοστάσιο «ΓΙΟΥΛΑ», που εδρεύει στο Αιγάλεω και λειτουργεί εδώ και 75 χρόνια, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ο πορτογαλικός όμιλος ΒΑ, ο δεύτερος υαλουργικός όμιλος στον κόσμο, με εργοστάσια σ’ όλη την Ευρώπη και όχι μόνον.

Η αιφνιδιαστική απόφαση της Διοίκησης του εργοστασίου οδηγεί στην ανεργία 300 περίπου εργαζόμενους, από τους οποίους ζητήθηκε να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις με αντάλλαγμα διπλάσια αποζημίωση από τη νόμιμη, ωστόσο με αναπόφευκτη παρενέργεια της οικειοθελούς αποχώρησης να μείνουν εκτός Ταμείου Ανεργίας.

Η άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης είναι απολύτως επιτακτική, προκειμένου να βρεθεί λύση, το εργοστάσιο να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του και οι 300 εργαζόμενοι , η πλειοψηφία των οποίων εργάζεται πάνω από 20 χρόνια, να διατηρήσουν τη δουλειά τους. 

Η στήριξή μας στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους είναι αυτονόητη, όπως αυτονόητη είναι και η συνδρομή μας στην άμεση εύρεση βιώσιμης λύσης για τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου. 


Πηγή

Leave a Reply