«Η στρατηγική είναι ενιαία και η φωνή μία και με αυτόν τρόπο θα εκφραστεί το ΠΑΣΟΚ στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια»

Καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό του ACTION24 και την εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

«Κομματική πειθαρχία σημαίνει ότι η εισήγηση του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη και αυτό που πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών, όπως εκφράστηκε και χθες στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οφείλει να γίνει σεβαστή και από τους υπόλοιπους» τόνισε ο κ. Γλαβίνας κι εξήγησε πως «αυτή είναι η κεντρική θέση του κόμματος και ο πρόεδρος ξεκαθάρισε πως δεν θα δεχτεί κανενός είδους ρήγμα εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Μπορεί μεν να υπάρχουν ορισμένες διαφορετικές προσεγγίσεις, τις ακούμε, τις συζητάμε και τις σεβόμαστε. Δόθηκαν όμως οι ανάλογες εξηγήσεις και αναλύθηκαν τα επιχειρήματα και ο υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ του τομέα της Παιδείας, κ. Παραστατίδης, έκανε μια ολοκληρωμένη προετοιμασία με προτάσεις και απαντήσεις στα εν λόγω θέματα.  Η στρατηγική είναι ενιαία, η φωνή μία και συλλογική και με αυτόν τρόπο θα εκφραστεί το ΠΑΣΟΚ στην ψήφιση του νομοσχεδίου την Παρασκευή».

Στην συνέχεια, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε πως «σε ένα τέτοιο εμβληματικό νομοσχέδιο, όπως αυτό που κατατέθηκε, το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με πάρα πολλά σημεία του, θεωρούμε ότι έχει πολλές “τρύπες” και θα δημιουργήσει στρεβλώσεις.  Αντί δηλαδή να λύσει προβλήματα, θα δημιουργήσει περισσότερα διότι γίνεται με λάθος τρόπο και εξυπηρετεί συγκεκριμένες διευθετήσεις.  Όπως γράφει και η «Καθημερινή» κολλέγια ετοιμάζονται να γίνουν κατ’ επίφαση «πανεπιστήμια». Το ΠΑΣΟΚ αρνείται να συμφωνήσει σε αυτή τη διαδικασία».

«Χτες βράδυ είχαμε την έκθεση της επιστημονικής υπηρεσίας, η οποία εν πολλοίς θέτει σοβαρά ζητήματα λέγοντας ότι η συνταγματικότητα ή μη, θα κριθεί εν τέλει στα δικαστήρια ενώ ο κ. Πιερρακάκης λέει ότι είναι συνταγματικό το νομοσχέδιο. Γιατί λοιπόν δεν πάμε σε μια άλλη πιο ασφαλή διαδικασία για να αποφύγουμε τις προαναφερθείσες συνέπειες;» ανέφερε ο κ. Γλαβίνας και υπενθύμισε πως «όταν ένα νομοσχέδιο χρειάζεται 151 θετικές ψήφους για να περάσει, είναι σαφές πως το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε αυτή την κατάληξη. Εμείς αυτό που λέμε είναι να γίνει η συνταγματική αναθεώρηση με μια διαδικασία σίγουρη και ασφαλή από άποψη δικαίου, όπως λέει κι η επιστημονική υπηρεσία».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την έρευνα που γίνεται σχετικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο εξωτερικό, ο κ. Γλαβίνας είπε πως «δεν θα επιτρέψουμε η πολιτική ζωή της χώρας να ξανακυλήσει στον βούρκο, η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία έχει θεσπίσει πολύ αυστηρούς κανόνες διαφάνειας και λογοδοσίας στα οικονομικά ζητήματα των πολιτικών και δη των αρχηγών κομμάτων και ο κ. Κασσελάκης οφείλει να αποδείξει ότι τα έχει κάνει όλα σωστά και να προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα. Οτιδήποτε παράνομο ελέγχεται πολύ σωστά από την ελληνική δικαιοσύνη. Ο διχαστικός λόγος παρέλκει».


Πηγή

Leave a Reply