«Η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να σταματήσει να είναι άμοιρη ευθυνών»

Καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION24 και την εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού  ήταν σήμερα το πρωί ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι ζωτικής σημασίας να λυθούν τα προβλήματα των αγροτών» είπε στην έναρξη της τοποθέτησής του για το μείζον αγροτικό ζήτημα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ενώ συνέχισε εξηγώντας πως «έχει να κάνει με την ανάπτυξη της περιφέρειας, έχει να κάνει με τ’ ότι οφείλουμε να στηρίξουμε τον αγροτικό κόσμο, ο οποίος παίζει πολλαπλά ωφέλιμο ρόλο. Στηρίζει το δημογραφικό, στηρίζει την ανάπτυξη της περιφέρειας και είναι προφανώς σημαντικό οι αγρότες να μην εγκαταλείψουν το επάγγελμά τους. Ενώ και για λόγους διατροφικής επάρκειας, είναι ένα ζήτημα που στην Ελλάδα οφείλουμε να το λάβουμε υπόψιν, αν δούμε το ποσοστό των εισαγωγών».

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να σταματήσει να είναι άμοιρη ευθυνών. Ακούμε ότι φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία, κάποιοι εξωτερικοί παράγοντες και ποτέ η ίδια. Για το μπάχαλο στον ΟΠΕΚΕΠΠΕ, τις καθυστερήσεις στον ΕΛΓΑ δεν φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Έχει έρθει η ώρα να εστιάσουμε στο πως θα μειωθεί το πολύ αυξημένο κόστος παραγωγής, το οποίο είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με άλλες χώρες. Υπάρχει φυσικά και το θέμα με την Κοινή Αγροτική Πολιτική, η οποία πρέπει να προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα», σημείωσε.

Αναφορικά με τη στάση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχετικά με τις διεκδικήσεις των αγροτών, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος τόνισε πως «γίνεται μία κουβέντα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τα ζητήματα του κόστους παραγωγής. Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει προτάσεις για την επιστροφή του φόρου που αφορά το πετρέλαιο και τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων» κι εξήγησε ότι «από εκεί και πέρα ανοίγουν δύο ζητήματα. Οι ελληνοποιήσεις των προϊόντων, στις οποίες πρέπει να γίνουν άμεσοι έλεγχοι και ο αθέμιτος ανταγωνισμός από είδη προερχόμενα από τρίτες χώρες. Δεν γίνεται οι Έλληνες αγρότες να παράγουν εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα και να έρχονται άλλα από χώρες όπως η Τουρκία, η Λατινική Αμερική και να μπαίνουν στον ανταγωνισμό χωρίς να πληρούν κάποια διεθνή πρότυπα. Επιπλέον, η αναδιοργάνωση του ΕΛΓΑ, που στάθηκε αδύνατο να εκπληρώσει τον ρόλο του, θα έλυνε αρκετά ζητήματα».

Στην συνέχεια ως προς το νομοσχέδιο που αφορά στην ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων στη χώρα, ο κ. Γλαβίνας ανάφερε πως «προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι η ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου, το οποίο πρέπει να αποτελεί την κορωνίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» και συμπλήρωσε πως «από εκεί και πέρα, όπως σε όλες τις χώρες της Ευρώπης έτσι και στην Ελλάδα δύναται να υπάρχουν, με αυστηρά κριτήρια, μη κρατικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα σύμφωνα με τους κανόνες του σκανδιναβικού μοντέλου λειτουργίας. Ενώ κατά τα φαινόμενα αυτό το μοντέλο που θα γίνει στη χώρα μας, είναι αυτό της Κύπρου. Με αυτό εμείς δεν συμφωνούμε. Έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις ως προς αυτό που βλέπουμε καθώς αμφισβητούμε ότι εκπληρώνει τον ρόλο του ως μη κερδοσκοπικό. Υπάρχουνε σοβαρές τρύπες στον νόμο».

Τέλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ερωτηθείς σχετικά με τις καταδικαστέες δηλώσεις των κ.κ. Μουτζούρη και Μπέου ξεκαθάρισε πως «δεν μπορεί ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου να χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις για τον κ. Κασσελάκη. Ούτε είναι ανεκτό ο κ. Μπέος γνωρίζοντας ότι τον καταγράφουν οι κάμερες να προχωρά σε ρατσιστικές δηλώσεις αποκαλώντας  «μαϊμού» έναν ποδοσφαιριστή. Αυτά τα πράγματα πρέπει να εκλείψουν. Η ισότητα στον γάμο είναι ακόμη ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο αγώνας για μια κοινωνία στην οποία θα υπάρχει ισότητα, είναι διαρκής και θα πρέπει να τον δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι».


Πηγή

Leave a Reply