Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής συνομιλεί με την Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος

Παρουσία του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη πραγματοποιήθηκε συνάντηση κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενο από τον βουλευτή Βοιωτίας και υπεύθυνο ΚΤΕ Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Μουλκιώτη, τον Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Γιώργο Κουτρουμάνη, τον Αναπληρωτή Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κουλούρη, τον Αναπληρωτή Γραμματέα Συνδικαλιστικού Θεόδωρο Χρονόπουλο, τον Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Κουτσούκο και τον Προϊστάμενο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χάρη Δημακαρέα με εκπροσώπους της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος.  

Κύριο θέμα της συνάντησης αποτέλεσαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι της χώρας. 

Μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα: 

  • Κατάργησης της προσωπικής διαφοράς καθώς και της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ). 
  • Κατάργησης της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης στις επικουρικές συντάξεις και μείωση στο 4% της αντίστοιχης εισφοράς στις κύριες.
  • Χορήγησης σε όλους τους συνταξιούχους των αναδρομικών (για την επικουρική και τα Δώρα) του 11μήνου Ιούνιος 2015-Μάιος 2016.
  • Ολοκλήρωσης όλων των εκκρεμοτήτων που έχουν προκύψει από τον λανθασμένο επανυπολογισμό των συντάξεων λόγω του ν.4387/2016.
  • Άμεσης αντιμετώπισης των παθογενειών στις συντάξεις χηρείας.
  • Άμεσης λήψης αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης ακρίβειας και της κερδοσκοπικής αύξησης των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αφού επισήμαναν τον κατ’ εξακολούθηση εμπαιγμό των συνταξιούχων από την Κυβέρνηση της ΝΔ, ενημέρωσαν  αφενός για μια σειρά νομοθετικών προτάσεων και τροπολογιών που έχουν καταθέσει και αφετέρου για τις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναλάβει. 

Στην αναλυτική συζήτηση διαπιστώθηκε κοινός τόπος σε πολλά ζητήματα και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να αναδεικνύουν τα προβλήματα των συνταξιούχων και να καταθέτουν αξιόπιστες λύσεις μέσω άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου και κάθε άλλης νόμιμης διαδικασίας.


Πηγή

Leave a Reply