Συλλυπητήρια δήλωση ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τον θάνατο του Ηλία Λογοθέτη 

Ο Τομέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και η υπεύθυνη Κ.Τ.Ε. Πολιτισμού – Βουλευτής Λακωνίας κα. Νάγια Γρηγοράκου αποχαιρετούν τον σπουδαίο Έλληνα ηθοποιό Ηλία Λογοθέτη. 

Ο Ηλίας Λογοθέτης αποφοίτησε το 1967 από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν. Δίπλα του έκανε τα πρώτα του βήματα και λάτρεψε το θέατρο και την υποκριτική . 

Έλεγε χαρακτηριστικά: «Ο Κουν αντιμετώπιζε το θέατρο με ιερότητα. Μας οδηγούσε σε δρόμους πολύπλοκους. Είχε μανία με την τελειότητα, ήθελε να είμαστε απόλυτα ενορχηστρωμένοι στο σκοπό της παράστασης. Γιατί μια ορχήστρα είναι η παράσταση».

Με το Θέατρο Τέχνης, έπαιξε σε πολλες παραστάσεις. 

Από τις πιο σπουδαίες στιγμές της καριέρας του ήταν όταν το 2000 δέχτηκε τα θετικά σχόλια του σπουδαίου συγγραφέα Χάρολντ Πίντερ για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «Νεκρή Ζώνη». Επί δέκα χρόνια σημείωσε μεγάλη επιτυχία με την παράσταση «Το αμάρτημα της Μητρός μου» του Γ. Βιζυηνού. Συμμετείχε, δε, στο εμβληματικό «Θέατρο της Δευτέρας» στην ΕΡΤ1. 

Κέρδισε βραβείο ερμηνείας από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τις ταινίες «Βαβυλωνία» (στον ρόλο του Αστυνόμου) και «Τα παιδιά της χελιδόνας» του Κώστα Βρεττάκου. Είχε στόφα κωμικού ηθοποιού, ωστόσο ερμήνευσε σπουδαία μεγάλους δραματικούς ρόλους τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. 

Η τελευταία του εμφάνιση ήταν στη σειρά “Έτερος Εγώ: Νέμεσις” 

Το θέατρο, ξέρετε, δεν είναι μόνο θέμα ταλέντου είναι θέμα ήθους”, αυτή η φράση αποτυπώνει όλα όσα ήταν ο Ηλίας Λογοθέτης. Σεμνός και φωτεινός άνθρωπος , πολυτάλαντος ηθοποιός γεμάτος χιούμορ και ψυχική ομορφιά. 

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στη γυναίκα του Μαρία , στον γιο του Αλέξανδρο και στους οικείους του.


Πηγή

Leave a Reply