«”Ξαναζεσταμένο φαγητό” η όψιμη αντίδραση της Κυβέρνησης στην οπαδική βία»

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με τους δημοσιογράφους Γ. Παπαδάκη και Μ. Αναστασοπούλου, συμμετείχε την Τετάρτη η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Με τα ερωτήματα να εστιάζουν αποκλειστικά στον τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη, υπογράμμισε ότι «έχουμε μια τραγωδία ενός νεότατου συμπολίτη μας εν ώρα καθήκοντος, ο οποίος ακόμα δίνει μάχη για τη ζωή του και του ευχόμαστε να βγει νικητής. Δεν είναι το μοναδικό περιστατικό, έρχεται να σωρευθεί σε μια διαρκώς αυξανόμενη και επιδεινούμενη κατάσταση, με τα περιστατικά τελευταία να κορυφώνονται.  Μιλάμε πλέον για οργανωμένο έγκλημα. Οι τρεις υποθέσεις είναι των ετών διακυβέρνησης της Ν.Δ. Για την οπαδική βία έχουμε από το 2006 μέχρι σήμερα πέντε νόμους. Αυτά που λέει τώρα η Κυβέρνηση, πχ την τοποθέτησή καμερών, αποτελούν νόμο του 2012 επί Υπουργίας Π. Γερουλάνου. Είναι χαρακτηριστική η έλλειψη ελέγχων για την ταυτοπροσωπία. Όσα ανακοινώθηκαν αποτελούν “ξαναζεσταμένο φαγητό”. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας στο πολιτικό σύστημα, γιατί είναι διαχρονικές οι ευθύνες, ότι τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί πρέπει να εφαρμοστούν, αυτό όμως προϋποθέτει βούληση της Κυβέρνησης να “σπάει αυγά”».

«Τα 200 ονόματα ο κ. Υπουργός τα βρήκε μέσα σε ένα 24ωρο από τη στιγμή που χτυπήθηκε ο αστυνομικός; Είναι σαν η Κυβέρνηση να λέει ότι πήγε “να σφίξει τα λουριά” στον Άρειο Πάγο, υπονοώντας ότι η Δικαιοσύνη δεν κάνει σωστά τη δουλειά της και κρατά στοιβαγμένους φακέλους με ανεξιχνίαστα εγκλήματα. Ας μας το πουν ευθέως, αν αυτό εννοούν », ανέφερε.

«Κάποιοι σύνδεσμοι, όπως αποκαλύπτεται και αυτή τη φορά, δεν είναι οι “αθώες περιστερές” του συστήματοςσυνδέονται με συστήματα διοίκησης και χρηματοδοτούνται. Η Κυβέρνηση διέκοψε τις καμπάνιες ευαισθητοποίησης» σημείωσε η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας, τονίζοντας συμπερασματικά ότι  «μηδενική ανοχή, αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να εκπέμψουμε».


Πηγή

Leave a Reply