Δήλωση Γιώργου Νικητιάδη, Βουλευτή Δωδεκανήσου & Υπευθύνου Κ.Τ.Ε. Ανάπτυξης για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη ΔΙ.Μ.Ε.Α.

Παραμονές Χριστουγέννων, ο κ. Πρωθυπουργός, αντί να προσφέρει στο χειμαζόμενο νοικοκυριό χαμηλότερους φόρους και χαμηλότερες τιμές, συνεχίζει να διαφημίζει «καλάθια» που δεν γεμίζουν ποτέ και «μόνιμες» εκπτώσεις αλλά μόνο για έξι μήνες, ύψους 5% αντί για 10% και 15% που θα περίμενε κανείς, αφού οι τιμές στις περισσότερες πρώτες ύλες έχουν μειωθεί σημαντικά. Διότι τελικώς, η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενη. Αν ήταν έτσι, θα έπρεπε να υπάρχει σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης αντίστοιχου ύψους. Η ακρίβεια στη χώρα μας είναι τελικά αποτέλεσμα της ανεπάρκειας της Νέας Δημοκρατίας.

Τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ άλλωστε, είναι αποκαλυπτικά για τον πληθωρισμό στη χώρα μας και κυρίως στα τρόφιμα και αναγκάζουν επιτέλους τον κ. Μητσοτάκη που βρίσκεται σε σύγχυση, να δηλώσει ότι «οι αγορές δεν μπορούν μέσα από ένα μαγικό χέρι να αυτορυθμίζονται». Μόνο που πέντε χρόνια τώρα, η Νέα Δημοκρατία έχει απαξιώσει πλήρως το Παρατηρητήριο Τιμών αλλά και την αρμόδια Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς της Γεν. Γραμματείας Εμπορίου εν ονόματι της νεοφιλελεύθερης εμμονής της.

Οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν ανάγκη από ελεημοσύνες και επιδόματα. Απαιτούν δραστικές παρεμβάσεις όπως η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα, η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, ο έλεγχος ολόκληρης της αλυσίδας από τον παραγωγό έως το ράφι, η ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και η στήριξη των καταναλωτικών οργανώσεων.


Πηγή

Leave a Reply