«Με την ψήφο σας καλύπτετε εγκληματικές ευθύνες, που οδήγησαν στην τραγωδία»

Ομιλία Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην ολομέλεια για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την υπόθεση της εκτέλεσης της υπ’ αριθμ. 717/26-09-2014 σύμβασης με τίτλο «Ανάταξη και Αναβάθμιση του συστήματος Σηματοδότησης-Τηλεδιοίκησης και Αντικατάστασης 70 Αλλαγών Τροχιάς Σε Εντοπισμένα Τμήματα του Άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας (Α.Δ.717/2014)»

Κύριε Πρόεδρε, 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, 

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Νέα Δημοκρατία, στην προσπάθειά της να συγκαλύψει τις ευθύνες του κ. Καραμανλή, αλλά και των γαλάζιων παιδιών στον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ, εργαλειοποίησε την αντιευρωπαϊκή ιδεοληψία του Κομουνιστικού Κόμματος ψηφίζοντας μία Εξεταστική Επιτροπή με τη φιλοσοφία της οποίας είπατε ότι διαφωνείτε. Σήμερα, έχουμε τη δεύτερη σκηνή του ίδιου εγκληματικού έργου, που θέλει να οδηγήσει στη συγκάλυψη ευθυνών και πράξεων των αρμοδίων. Έχοντας ήδη προκαταλάβει το αποτέλεσμα της εξεταστικής επιτροπής, λέγοντας με θράσος ότι δε θα καταλήξει σε προανακριτική, αποκαλύψατε ότι στην εξεταστική δεν πάτε για να διερευνήσετε, αλλά για να συγκαλύψετε. 

Και θέλω να σημειώσω ότι μετά από την αλαζονική και περιφρονητική αποκάλυψη σας, όφειλε το ΚΚΕ να αποσύρει την πρότασή του. Λέει δηλαδή η πλειοψηφία ότι ψηφίζει την εξεταστική επιτροπή και εκ των προτέρων αποκαλύπτει ότι δεν θα οδηγήσει σε προανακριτική, και ψηφίζει μαζί και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τα άλλα κόμματα να γίνει αυτή η εξεταστική επιτροπή που θα είναι μία κοροϊδία.

Άκουσα τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ να αναφέρεται σε αυτά που έχουμε πει και μάλιστα με χαρακτήρισε «εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». Κύριε Κουτσούμπα, ήμουν για πολλά χρόνια εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκλεγμένος δύο φορές από τον ελληνικό λαό. Έχετε μπερδέψει και τους θεσμούς. Αλλά, το ότι δεν δέχεστε την Ευρωπαϊκή Ένωση ως ένα πλαίσιο που κάνει την πατρίδα μας πιο ισχυρή, είναι γνωστό.

Θα ήταν έκπληξη και δεν περίμενα να είστε θετικοί στις οδηγίες, που επιβάλλουν μεγαλύτερη προστασία στις μεταφορές. Εδώ έζησα ως Ευρωβουλευτής να καταψηφίζετε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, που με τη δική μου υπογραφή, έφερνε δωρεάν εναέρια μέσα στην Ελλάδα. Κάθε καλοκαίρι έρχονται εδώ δεκάδες πυροσβέστες, δεκάδες οχήματα, δεκάδες εναέρια, με ελάχιστο κόστος για τον εθνικό προϋπολογισμό να συνδράμουν στην πυρόσβεση. Δεν περίμενα, λοιπόν, κάτι διαφορετικό.

Σήμερα απαξιώνετε και την έρευνα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα, που εντοπίζει  συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες για παράβαση καθήκοντος ως προς τον κ. Σπίρτζη και απιστία ως προς τον κ. Καραμανλή. Δεν τα λέμε εμείς. Τα λέει ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας. Η Κυβέρνηση, λοιπόν, πρέπει να εξηγήσει γιατί καταψηφίζει κάτι που δεν είναι πολιτικό προϊόν του ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι προϊόν της έρευνας του Ευρωπαίου Εισαγγελέα.Περιμένω τα επιχειρήματά σας γιατί γυρνάτε την πλάτη στο πόρισμα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα. Τις ευθύνες για τις οποίες εμείς προτείνουμε προανακριτική δεν τις φανταστήκαμε, δεν τις επινοήσαμε, τις έχει περιγράψει με πολύ καθαρό τρόπο η δικαιοσύνη. Αναρωτιέμαι πραγματικά οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που ελαφρά τη καρδία σήμερα απορρίπτετε την προανακριτική, έχετε διαβάσει το πόρισμα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα; Έχετε κατέβει στο γραφείο του Ειδικού Γραμματέα της Βουλής για να διαβάσετε τι λέει; Ποιος σας έπεισε να το καταψηφίσετε; Διαβάστε τι λέει και μετά πάρτε την απόφαση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Η σύμβαση 717 για την τηλεδιοίκηση, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας, υπεγράφη τον Σεπτέμβριο του 2014, με προϋπολογισμό που στο τέλος έφτασε τα 53 εκατομμύρια ευρώ, και προήλθε κυρίως από ευρωπαϊκούς πόρους. Αντικείμενο της  ήταν, μεταξύ άλλων, η αποκατάσταση των συστημάτων τηλεδιοίκησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο ώστε αυτά να γίνουν λειτουργικά τον Σεπτέμβριο του 2016. Είχαν οριστεί, μάλιστα, αποκλειστικές προθεσμίες για την παράδοση τμημάτων του έργου προς χρήση. Ωστόσο, το έργο όχι μόνο δεν παραδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016, αλλά η ανάδοχος δεν είχε καν υποβάλει μέχρι τότε ούτε τις μελέτες του έργου! Πώς αντέδρασαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και Νέας Δημοκρατίας, που ακολούθησαν;

Θα περίμενε κανείς ότι αυτές οι εξόφθαλμες παραβιάσεις των όρων της σύμβασης θα οδηγούσαν στην έκπτωση της αναδόχου εταιρείας. Αντιθέτως, τόσο ο κ. Σπίρτζης όσο και ο κ. Καραμανλής ενέκριναν διαδοχικές παρατάσεις, με αποτέλεσμα το έργο να μην έχει ολοκληρωθεί έως σήμερα. Δηλαδή επτά χρόνια, μετά την συμβατικώς προβλεπόμενη προθεσμία παράδοσης, ακόμα τηλεδιοίκηση δεν υπάρχει.  Αντί μάλιστα να κηρυχθεί έκπτωτη η συγκεκριμένη εταιρεία, όπως είπα προηγουμένως, ο κ. Καραμανλής υπέγραψε συμπληρωματική σύμβαση του επίμαχου έργου με απευθείας ανάθεση. 

Η σύμβαση αυτή αξίας 13 εκατομμυρίων ευρώ, προέβλεπε την αντικατάσταση εξοπλισμού, που είχε ήδη πληρωθεί με δημόσια και ευρωπαϊκά κονδύλια και τοποθετηθεί στο δίκτυο. Σαν να μην έφταναν αυτά, ο κ. Καραμανλής με απόφασή του, μια απόφαση που κανονικά θα έπρεπε η προανακριτική επιτροπή που προτείνουμε να εξετάσει ενδελεχώς, ενέκρινε και την πληρωμή 3,5 εκατομμυρίων ευρώ στην ανάδοχο ως αποζημίωση για θετική ζημία λόγω καθυστερήσεων του έργου.  Αντί δηλαδή να εκπέσει η εταιρεία για την μη τήρηση του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος, οι Έλληνες πολίτες της πλήρωσαν  επιπλέον 3,5 εκατομμύρια ευρώ! Πήρε την απόφαση αυτή, μολονότι  η υπόθεση εκκρεμούσε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών και με την ΕΡΓΟΣΕ να είναι αντίθετη.

Το έργο όμως έχει και συνέχεια και μία πιο ηχηρή απόδειξη, της αδιαφορίας και του πελατειασμού, που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία, -και για μένα η πιο κραυγαλέα σε σχέση με τον κ. Καραμανλή-.

Στις 4 Οκτωβρίου 2021, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, απέστειλε στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών έκθεση  όπου όχι μόνο εντόπιζε καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της σύμβασης, αλλά καταλογίζει πειθαρχικές ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα καταλήγοντας σε συστάσεις και προτάσεις. Το έγγραφο αυτό μάλιστα παρελήφθη από το γραφείο του Υπουργού κ. Καραμανλή. Όμως για κάποιο λόγο που μόνο ο ίδιος  γνωρίζει, και έχει χρέος να έρθει σήμερα εδώ να μας το εξηγήσει, δεν το έστειλε στον Εισαγγελέα όπως όφειλε, για να ξεκινήσει την έρευνα για όσα εντόπιζε η Αρχή Διαφάνειας. Γιατί αυτό το καμπανάκι των αρχών της χώρας για μια επικείμενη τραγωδία δεν πήγε στη δικαιοσύνη, αλλά καταχωνιάστηκε στο συρτάρι του υπουργού σας; Έχετε κ. Βορίδη κάποια απάντηση σήμερα;

Ως αποτέλεσμα, λοιπόν, των εγκληματικών καθυστερήσεων και αναβολών στην υλοποίηση του έργου, τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου δεν λειτουργούσαν τα συστήματα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης.

Έχουμε χρέος να πούμε και κάτι ακόμη, ότι τα συστήματα αυτά, τόσα χρόνια μετά,  όταν ολοκληρωθούν θα είναι ήδη τεχνολογικά ξεπερασμένα, αφού η σύμβαση προέβλεπε την εγκατάσταση τηλεδιοίκησης ETCS επιπέδου 1 και ήδη οι πιο πολλές χώρες της Ένωσης εγκαθιστούν συστήματα επιπέδου 3.

Μολονότι το γνωρίζατε και αυτό, βγαίνατε στα κανάλια -μιλώ και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τη Νέα Δημοκρατία- και διαφημίζατε ότι θα φέρνατε και το «Ασημένιο Βέλος». Πού θα φέρνατε το «Ασημένιο Βέλος»; Τι είδους κοροϊδία ήταν αυτό απέναντι στους πολίτες; Σε ένα δίκτυο με τέτοια προβλήματα, θα φέρνατε το «Ασημένιο Βέλος».  Απουσίαζαν επίσης και άλλα λειτουργικά συστήματα τοπικής διοίκησης, μετά και την αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Ελέγχου Κυκλοφορίας στα τέλη του 2020. Και ενώ είχε ήδη αναφερθεί ο κύριος Μητσοτάκης προεκλογικά, σε ειδική εκδήλωση τον Μάρτιο του 2019 για τα προβλήματα του σιδηροδρόμου, ο κ. Καραμανλής ερχόταν με ύφος χιλίων καρδιναλίων στη Βουλή και διαβεβαίωνε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την ασφάλεια στα τρένα.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, 

Η τραγωδία που συνέβη στα Τέμπη, ο θρήνος 57 οικογενειών που έχασαν τους ανθρώπους τους με τόσο τραγικό τρόπο δεν επιτρέπει, από καμία πτέρυγα του Κοινοβουλίου, τακτικισμούς και παιχνίδια. 

Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί και να μιλάμε πολύ συγκεκριμένα. Εμείς μιλάμε συγκεκριμένα, γιατί μιλάμε μόνο για αυτό το πόρισμα. Ούτε προσθέτουμε ούτε αφαιρούμε. 

Ακούσαμε: «Ψήφισε την πρότασή μου για να ψηφίσω τη δική σου». Άλλος είπε: «Ψηφίζουμε όλες τις προτάσεις». Και ο τρίτος είπε: «Δεν ψηφίζουμε καμία πρόταση για προανακριτική επιτροπή». 

Θέλουμε το κάθε τι να είναι τεκμηριωμένο και να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στο κύριο ζητούμενο, που δεν είναι άλλο από το να μάθει όλος ο ελληνικός λαός την απόλυτη αλήθεια και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι αυτής της τραγωδίας. 

Για τον λόγο αυτό, την προηγούμενη εβδομάδα δεν ψηφίσαμε την πρόταση του ΚΚΕ για Εξεταστική Επιτροπή, που ξεκινά από το 1997 για να καταλήξει στο έγκλημα του 2023. Που θεωρεί κύριο υπεύθυνο την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δηλαδή αυτοί που επιβάλλουν τους κανόνες ασφάλειας, οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι, που πλήρωσαν το έργο από την τσέπη τους, είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο 57 συνανθρώπων μας στα Τέμπη το 2023. Λίγο έλεος. 

Το λέω αυτό γιατί άκουσα και τον κ. Σπίρτζη. Και λέει «με κατηγορείτε». Είπε τρεις φορές «με κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής». Εμείς δεν κατηγορούμε εσάς κ. Σπίρτζη ή τον κ. Καραμανλή. Σας κατηγορεί ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας. Και αυτό φέρνουμε στην προανακριτική επιτροπή, χωρίς επινοήσεις, χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς κάτι να υπονομεύει την αλήθεια και τον ορθό λόγο. 

Εμείς δεν πρόκειται να συμβάλουμε στο αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας, όπως έκαναν τα υπόλοιπα κόμματα. Ποιο είναι το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας, με απολύτως περιφρονητικό τρόπο; «Φταίνε όλοι», «χρόνιες ευθύνες». Μα, αυτό είναι η Εξεταστική Επιτροπή από το 1997. «Φταίνε όλοι», άρα στο τέλος θα καταλήξει η Νέα Δημοκρατία να λέει «δεν φταίει κανείς» και εν τέλει «δεν φταίει ο κ. Καραμανλής». Αυτή είναι η αλληλουχία των γεγονότων με την ψήφο της προηγούμενης εβδομάδας. 

Γι’ αυτό εμείς μένουμε προσηλωμένοι σε συγκεκριμένες ευθύνες. Προσηλωμένοι στο πόρισμα, ώστε να μην απαξιωθεί η προανακριτική διαδικασία. Και όταν η εισαγγελία της Λάρισας, ολοκληρώσει την έρευνά της και εντοπίσει ευθύνες πολιτικών προσώπων, τότε το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει εκ νέου σύσταση προανακριτικής επιτροπής, επί των συγκεκριμένων αδικημάτων – και όχι γενικά- που θα εντοπίσουν οι δικαστικές αρχές και για τα άτομα που είναι υπεύθυνοι.

Γιατί άκουσα κι ένα άλλο αφήγημα ότι «με τη σημερινή σας στάση, θάβετε την προανακριτική». Ίσα-ίσα μιλάμε συγκεκριμένα για το πόρισμα και όταν μέσω της δικαιοσύνης έρθουν νέα δεδομένα, μπορούν ή να ενταχθούν εδώ ή να γίνει νέα προανακριτική.  Στο σημείο, θα ήθελα να ομολογήσω, ότι μου κάνει τρομερή εντύπωση η υπερασπιστική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας. 

Άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει σε μία συνέντευξη του: «Αν δεν είχε γίνει το δυστύχημα, η τραγωδία των Τεμπών, θα γινόταν αυτή η προκαταρκτική;» Τί θέλει να πει με θράσος ο ποιητής; Θεωρεί, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης ότι η απιστία κατά του δημοσίου, το έγκλημα για το οποίο κατηγορεί ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας τον κ. Καραμανλή, δεν είναι αρκετά σοβαρό; Να απαντήσετε για αυτό. Εκτός βέβαια αν θεωρείτε ότι τα 53 εκατομμύρια ευρώ της σύμβασης είναι λίγα, ότι τα 3,5 εκατομμύρια που έδωσε στην εταιρεία για «θετική ζημία» ο κ. Καραμανλής, είναι κι αυτά λίγα. Εξαρτάται με τι τα συγκρίνετε. Εάν τα συγκρίνετε  με τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ απευθείας αναθέσεις που έχουν δώσει σε δύο χρόνια, ναι είναι λίγα. Αλλά είναι πολλά για να φτάσουμε σε αυτό εδώ το έγκλημα, με ένα ανολοκλήρωτο έργο. Θα τα συζητήσουμε όλα όμως στην ώρα τους.   Υπογραμμίζω ότι η έρευνα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα, δεν ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, για να απαντήσω και στον κ. Μητσοτάκη στα «αν» του. Δεν ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο η έρευνα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα. Ξεκίνησε πολύ πριν,  στις 22 Ιουνίου 2022, όταν με επιστολή της η Ευρωπαία Εντεταλμένη Εισαγγελέας ανέσυρε από το αρχείο τη δικογραφία που είχε σχηματίσει η οικονομική εισαγγελία. 

Ας πάμε τώρα στο δεύτερο σκέλος του ερωτήματος του Πρωθυπουργού και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας: Σχετικά με την «αιτιώδη συνάφεια» μεταξύ της τραγικής σύγκρουσης, που επέφερε τον θάνατο 57 συνανθρώπων μας, και της περίφημης σύμβασης 717. Υπάρχει αιτιώδη συνάφεια; 

Σας διαβάζω λοιπόν: «Με το σύστημα ETCS σε λειτουργία και με δεδομένο ότι θα γινόταν η χάραξη δρομολογίου από το χειριστή του σταθμού (τηλεδιοικούμενου ή όχι), η περίπτωση να γίνει μια μετωπική ή οπισθομετωπική σύγκρουση θα είχε αποφευχθεί». Το λέμε εμείς;  Δεν είναι δικό μας συμπέρασμα, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας. Είναι στο πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που εσείς οι ίδιοι διορίσατε, αλλά μάλλον δεν διαβάσατε. 

Τί σημαίνει πρακτικά αυτό που λένε οι εμπειρογνώμονες, που εσείς διορίσατε; Ότι αν είχε ολοκληρωθεί η 717, δεν θα υπήρχε τραγωδία. Δεν θα είχαν συγκρουστεί αυτά τα δύο τρένα. Γιατί ακόμα και αν έμπαιναν στην ίδια γραμμή, ακόμη και αν οι μηχανοδηγοί παραβίαζαν τους φωτεινούς σηματοδότες, το σύστημα θα τα είχε ακινητοποιήσει.  

Αυτό κύριε Βορίδη σας αρκεί για αιτιώδη σχέση; Ναι ή όχι; Παρακαλώ μια απάντηση μετά.

Προχθές ο Πρωθυπουργός μας έκανε διάλεξη «για τις δύσκολες αποφάσεις που καλείται να πάρει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας». Σήμερα όμως που συζητάμε για τις τραγικές συνέπειες, που είχε η αναποτελεσματικότητα του πελατειακού δήθεν επιτελικού κράτους, σήμερα που συζητάμε για τη διαφθορά και την αδιαφάνεια της κυβέρνησης, πού είναι ο κ. Μητσοτάκης; Γιατί δεν παρίσταται στη συζήτηση; Την περιφρονεί. Όπως περιφρόνησε και τη συζήτηση για την Εξεταστική Επιτροπή. Οπότε το ερώτημα δεν είναι αν εμείς θα κάναμε προανακριτική επιτροπή για ένα «οικονομικό έγκλημα» όπως το χαρακτηρίσατε, αλλά γιατί εσείς, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με την ψήφο σας σήμερα θα καλύψετε ένα «οικονομικό έγκλημα», που οδήγησε σε αυτή τη τραγωδία. Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα που θέτει ο ελληνικός λαός. 

Γιατί εσείς θάβετε το «οικονομικό έγκλημα» βάσει του πορίσματος του Ευρωπαίου Εισαγγελέα που οδήγησε στην τραγωδία, για να καλύψετε τον Υπουργό σας και τα “γαλάζια τέκνα” σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ;

Όμως έχουμε χρέος να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια. Γιατί αν υπήρχε τηλεδιοίκηση, δεν θα υπήρχε τραγωδία και οι συνάνθρωποί μας θα ζούσαν. 

Αφήστε τις θεωρίες από το 1997. Σανίδα σωτηρίας στη Νέα Δημοκρατία. 

Γι’ αυτό προτείνουμε προανακριτική βάσει του πορίσματος του Ευρωπαίου Εισαγγελέα, το οποίο είναι έτοιμο και δεν πρόκειται να αλλάξει.

Μας ρωτάνε κάποιοι «γιατί σήμερα;». Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει αυτό το πόρισμα; Υπάρχει, είναι τεκμηριωμένο, ολοκληρωμένο. Άρα, για αυτό σήμερα, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς συνωμοσιολογίες, χωρίς σενάρια, προτείνουμε την προανακριτική επιτροπή. Έχουμε χρέος να διερευνήσουμε τις ποινικές ευθύνες που εντοπίζονται εκεί και σχετίζονται με παραλείψεις και πράξεις των αρμόδιων υπουργών αναφορικά με τη Σύμβαση 717. Γιατί υπάρχει μια ώριμη ποινική δικογραφία, που εντοπίζει και περιγράφει και ευθύνες και πρόσωπα. Αν, τώρα, εντοπιστούν, όπως είπα προηγουμένως, και άλλα αδικήματα, είμαστε πρόθυμοι να τα εξετάσουμε και να έρθουμε ξανά στην Ολομέλεια, να διευρύνουμε τις κατηγορίες και για τα πρόσωπα και για τις ευθύνες. Όμως, υπάρχει συγκεκριμένη δικογραφία που δεν πρέπει να περιμένει και στεκόμαστε εκεί. Δεν χρειάζεται άλλη καθυστέρηση. Εμείς θέλουμε μόνο ένα πράγμα. Οι οικογένειές των 57 συνανθρώπων μας και όλος ο ελληνικός λαός να νιώσουν ότι επιτέλους μπορεί να αποδοθεί δικαιοσύνη απέναντι σε όσους ευθύνονται, όσο ισχυροί κι αν είναι. Δεν κάναμε μια συζήτηση σήμερα εδώ για πολιτικούς λόγους. Αλλά για λόγους καθαρά αντικειμενικούς, διότι το πόρισμα είναι εδώ στη Βουλή και είχαν χρέος όσοι σήμερα μιλούν για την τραγωδία των Τεμπών, πριν ανέβουν στο βήμα αυτό να έχουν διαβάσει το πόρισμα και μετά με τόση «ευκολία» να τοποθετηθούν, ακολουθώντας τη γραμμή του κόμματός τους. 

Σας ευχαριστώ.


Πηγή

Leave a Reply