«Το κομματικό κράτος της ΝΔ βρισκόταν στο τιμόνι της ΕΡΓΟΣΕ»

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και στο δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε μίλησε σήμερα ο Παναγιώτης Δουδωνής, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στις αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τη μετάταξη του μοιραίου Σταθμάρχη στο δυστύχημα των Τεμπών, ο οποίος δεν πληρούσε το όριο ηλικίας για τη μετακίνησή του από το Υπουργείο Παιδείας. 

«Στις 7 Απριλίου του 2022, ο ΟΣΕ έθεσε όριο ηλικίας τα 48 έτη για τη μετάταξη. Και να μην έθετε το όριο ηλικίας, επειδή κατά την πάγια νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, η μετάταξη είναι απόλυση και πρόσληψη, αρά είναι οιονεί διορισμός, έπρεπε ο Σταθμάρχης να πιάνει το όριο ηλικίας. Ήταν, όμως,59 ετών, πάνω από το όριο ηλικίας, άρα δεν μπορούσε να κάνει αίτηση. Παρόλα αυτά στις 13 Απριλίου, έκανε την αίτηση κανονικά και στη συνέχεια εξετάστηκε από μία τριμελή επιτροπή κινητικότητας, τα μέλη της οποία όρισε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΣΕ. Στις 17 Απριλίου έληξε η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων της κινητικότητας. Στις 30 Μαΐου, εκδόθηκε η υπουργική απόφαση Καραμανλή – αφότου έχει λήξει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων κινητικότητας- η οποία ορίζει ότι για τις μετατάξεις δεν τίθεται όριο ηλικίας. Η υπουργική απόφαση όμως δεν είχε αναδρομική ισχύ. Δημιουργούνται, λοιπόν, πάρα πολλά ερωτηματικά: Πώς ένας άνθρωπος ο οποίος δεν έχει το όριο ηλικίας που τίθεται στην προκήρυξη, κάνει την αίτηση, περνάει και όλη η διαδικασία προχωράει κανονικά; Το επιχείρημα που ακούω από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είναι το έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Έρχονται λοιπόν στα λόγια μας, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το ίδιο με το ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ. Δουδωνής.

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν  άλλαξε το κομματικό κράτος, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά και έφερε ως παραδείγματα τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και της ΕΡΓΟΣΕ, σημειώνοντας: «Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΓΟΣΕ ήταν ένας κ. Ακριτίδης, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, πολιτευτής. Φεύγει ο Ακριτίδης και πάει ο Βίνης, το μόνο χαρακτηριστικό του οποίου για να γίνει Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ είναι ότι είχε υπογράψει την υποψηφιότητα του κ. Μητσοτακη για τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, αποτελούταν από Νέοδημοκράτες, ΔΑΠίτες και ΟΝΝΕΔιτες. Να το κομματικό κράτος». 

Ο Παναγιώτης Δουδωνής, ανέδειξε και τις παθογένειες που υπάρχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης στο Δημόσιο, τονίζοντας: «Το 40% των Προϊσταμένων στο Δημόσιο, ειδικά οι Τμηματάρχες και λιγότερο οι Διευθυντές, είναι τοποθετημένοι με ανάθεση, δηλαδή δεν έχουν κριθεί για τη θέση ευθύνης που έχουν,  ή είναι τοποθετήσεις μετακλητών των Υπουργών.  Ποιοι θα αξιολογήσουν; Αυτοί που δεν έχουν αξιολογηθεί ή αυτοί που είναι μετακλητοί;»


Πηγή

Leave a Reply