Κοινή δήλωση Δημήτρη Μπιάγκη, Βουλευτή Κέρκυρας και υπεύθυνου ΚΤΕ Εθνικής Άμυνας και Γιώργου Πεταλωτή, Γραμματέα Εθνικής Άμυνας ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής

Στις 20 Φεβρουαρίου 2023 το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε Ερώτηση  προς τον Υπουργό Εθνικής ´Άμυνας, σχετικά με την επικινδυνότητα στην οποία είχε εκτεθεί το ιστορικό για τη Δημοκρατία μας  Αντιτορπιλικό «ΒΕΛΟΣ», απροστάτευτο επί χρόνια στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης και με κίνδυνο ακόμη και να βυθιστεί.

Προτείναμε τότε να επισκευασθεί στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας και να μεταφερθεί στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης στο Φλοίσβο Π. Φαλήρου, ώστε να διασφαλιστεί η συντήρηση και η προστασία που απαιτείται. 

Η Κυβέρνηση έμεινε απαθής, όπως δυστυχώς και σε πολλά θέματα άμυνας. 

Η χθεσινή κακοκαιρία δημιούργησε σοβαρές ζημιές στο πλήρως εκτεθειμένο σε καιρικά φαινόμενα Α/Τ «ΒΕΛΟΣ» και ειδικότερα μεγάλο ρήγμα  στην πρύμνη του. 

Έπρεπε να συμβεί αυτό το ατύχημα και να δημοσιοποιηθεί από τα ΜΜΕ η απαράδεκτη κατάσταση και η τραγική εικόνα του πλωτού αυτού Μουσείου του αντιδικτατορικού αγώνα για να θορυβηθεί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν φταίει όμως ο καιρός, φταίει η  αδιαφορία της Κυβέρνησης.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα καταθέσει αύριο στη Βουλή ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας αναφορικά με το θέμα, θέτοντας ερωτήματα, τόσο για το εν λόγω συμβάν, όσο και για την προοπτική συντήρησης και επαναφοράς του ιστορικού πλοίου στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης στο  Φλοίσβο Π. Φαλήρου.


Πηγή

Leave a Reply