Είναι αναγκαία η εργασιακή διασφάλιση των 2.500 απολυμένων επoχικών πυροσβεστών

Κοινή ανακοίνωση του Υπεύθυνου του Κ.Τ.Ε. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ανδρεα Πουλά και του Τομέα Πολιτικής Προστασιας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2023

Η θητεία 2.500 εποχικών πυροσβεστών έληξε χθες 31 Οκτωβρίου 2023 και καμία κουβέντα δεν ακούσαμε από την κυβέρνηση για το εργασιακό τους μέλλον, παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαπιστωμένα περίπου 3.860 οργανικά κενά στο Πυροσβεστικό Σώμα.  

Οι εποχικοί πυροσβέστες έχουν σε πολλές περιπτώσεις πολυετή εμπειρία στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και ειδικά φέτος το καλοκαίρι έδωσαν τις μάχες με τις πυρκαγιές σε ακραίες εργασιακές συνθήκες συνδράμοντας ουσιαστικά και αποτελεσματικά το επιχειρησιακό έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να εκπονήσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό ενίσχυσης του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, στον οποίο να συμπεριλάβει το έτοιμο και έμπειρο αυτό εποχικό προσωπικό.

Μένει μόνο στα λόγια και τις αόριστες υποσχέσεις, αδιαφορώντας για την ουσιαστική ομογενοποίηση του πυροσβεστικού προσωπικού και αφήνοντας στην εργασιακή ανασφάλεια χιλιάδες πυροσβέστες όλων των επιμερους κατηγοριών.


Πηγή

Leave a Reply