«Τα εύκολα συνθήματα δεν έχουν πλέον απήχηση» – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Συνέντευξη του Αναστάσιου Νικολαΐδη στον δημοσιογράφο Αντώνη Αντωνόπουλο για την εφημερίδα Political

-Τώρα που έπεσε η αυλαία της διπλής εκλογικής αναμέτρησης πώς αποκωδικοποιείτε το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών;

Οι πολίτες με την ψήφο τους έστειλαν ένα σαφές μήνυμα από την κάλπη. Αν και με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και το χαμηλότερο όριο που θέσπισαν (43%) στον πρώτο γύρο, κατάφεραν να κερδίσουν πολλούς δήμους και περιφέρειες, στον δεύτερο γύρο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τιμωρήθηκε από τους πολίτες με ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία κ.α.

Είναι πλέον σαφές ότι οι υποψηφιότητες που εκπέμπουν ανανέωση, σκληρή δουλειά, σοβαρότητα και θεσμική και μεθοδική στάση, κερδίζουν. Αυτό φάνηκε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η διαρκής και συνεχής προσπάθειά να λυθούν τα προβλήματα των πολιτών παρουσιάζοντας συγκεκριμένες προτάσεις είναι ο μόνος δρόμος προς την επιτυχία. Πιστεύω ότι αν δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά στο τέλος θα καταφέρουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, πάντα με πυξίδα τη σοβαρότητα και την οργανωμένη θεσμικά αντιπολιτευτική παρουσία.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει;

Κατ’ αρχας το ΠΑΣΟΚ δεν πανηγυρίζει. Και η συζήτηση για κυριαρχία των κομμάτων στην Αυτοδιοίκηση θυμίζει περασμένες εποχές. Κατά τη γνώμη μου οι κυβερνήσεις δεν θα πρέπει επίσης να πανηγυρίζουν για το αν βάφτηκε μπλε ή πράσινη μια περιοχή στο χάρτη, αλλά για το αν κατάφεραν με τα έργα τους και τις πράξεις τους να επιλύσουν τα προβλήματα που υπάρχουν και το αν βελτίωσαν τη ζωή των πολιτών.

Το αντικειμενικό γεγονός ότι τα αποτελέσματα του β’γύρου και οι μεγάλες και καθαρές νίκες που σημείωσαν οι υποστηριζόμενες/προερχόμενες από το κόμμα μας υποψηφιότητες απέδειξαν ότι η προσπάθεια μας αποδίδει. Αυτές οι νίκες αποτελούν και τον οδηγό της επόμενης ημέρας για εμάς. Δεν προέκυψαν τυχαία, αλλά με σαφή πολιτικό σχεδιασμό και προσανατολισμό επίλυσης των κρίσιμων ζητημάτων που απασχολούν την κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα για ακόμα πιο σκληρή δουλειά με ταπεινότητα και σεβασμό προς όλους τους πολίτες που μας έδωσαν την ευκαιρία. Ο κόσμος μας κρίνει καθημερινά.

-Θεωρείτε ότι παρά τα δημοσίως λεγόμενα ανοίγει ο δρόμος για ένα κοινό αντιδεξιό μέτωπο;

Είναι δεδομένο ότι στην Αθήνα για να πάμε από το 14% του πρώτου γύρου στο 55% του δεύτερου υπήρξε μια κατεύθυνση ενός μεγάλου αριθμού ψηφοφόρων από τον ευρύτερο χώρο στα αριστερά της Ν.Δ. αλλά και εντός της κυβερνώσας παράταξης από ανθρώπους που έδειξαν πως η ψήφος τους δεν είναι δεδομένη. Όλα αυτά τα κρίσιμα χαρακτηριστικά της κάλπης από όλη την επικράτεια θα τα αναλύσουμε διεξοδικά το επόμενο διάστημα. Είναι σίγουρα πολύ νωρίς ακόμα βέβαια για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, αλλά υπάρχει σαφές μήνυμα. Ο κόσμος θέλει να βλέπει τους πολιτικούς να δουλεύουν προς όφελος της χώρας και του λαού. Τα εύκολα συνθήματα δεν έχουν πλέον απήχηση. Έχουμε εισέλθει σε μια νέα εποχή και όποιος δεν το βλέπει εθελοτυφλεί.

-Οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ πώς επηρεάζουν το ΠΑΣΟΚ;

Έχω ξαναπεί ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν ασχολούμαστε με τα εσωτερικά άλλων κομμάτων. Το ΠΑΣΟΚ διαμορφώνει πλέον τη μόνη αξιόπιστη και σοβαρή εναλλακτική πρόταση για το μέλλον της χώρας.

-Τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει ακόμα το ΠΑΣΟΚ για να βρεθεί σε τροχιά επιτυχιών;

Κατά τη γνώμη μου στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεχίσουμε με σηκωμένα τα μανίκια να δουλεύουμε αποτελεσματικά, αναλύοντας το εκλογικό μήνυμα σε κάθε περιφέρεια της επικράτειας χωριστά. Θα πρέπει να εντοπίσουμε τα προβλήματα κάθε περιοχής και ανάλογα την προέλευση και την εντοπιότητα κάθε βουλευτή που έχει τη γνώση των οικείων ζητημάτων, να επεξεργαστούμε τοπικά πλάνα προτάσεων αλλά και αξιόπιστων λύσεων.

Με αυτό τον τρόπο η κοινοβουλευτική μας ομάδα θα επιμερίσει αποτελεσματικά το έργο της ανά περιφέρεια, με σκοπό την όσο το δυνατή καλύτερη εύρεση λύσης κάθε προβλήματος, πάντα στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας.


Πηγή

Leave a Reply