“Η κυβέρνησή μου είχε εξετάσει το σενάριο του Grexit”, αποκάλυψε ο Γ.Παπανδρέου

Το σενάριο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη αποκάλυψε ότι είχε εξετάσει η κυβέρνηση του ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στον Realfm 97,8, ωστόσο όπως είπε το απέρριψε μπροστά στο ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα στη χρεοκοπία.

“Η δική μου πολιτική ήταν ότι η Ελλάδα χρειάζεται να δείξει αξιοπιστία. Εάν είναι να βγει στις αγορές η Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας πριν από δύο χρόνια έλεγε ‘θα χορέψω τις αγορές’ τώρα λέει ‘πρέπει να βγούμε στις αγορές’. Αυτό το έλεγα εγώ το 2010, ότι δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές άρα πρέπει να αποκτήσουμε αξιοπιστία. Το πρόβλημα δεν ήταν μόνο με τους Ευρωπαίους, ένα όχι θα ήταν πιθανώς την επόμενη ημέρα χρεοκοπία” είπε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: “Εγώ δεν το διακινδύνευσα. Βεβαίως μπήκαμε σε δίλημμα. Καθίσαμε κάτω και με τον υπουργό Οικονομικών και με τους συμβούλους και βάλαμε όλα τα σενάρια. Και είπαμε σενάριο ένα, χρεοκοπία. Δεν το είχα πει τότε, διότι εάν το είχα πει δημόσια θα χρεοκοπούσαμε την άλλη μέρα. Το δεύτερο σενάριο ήταν να φύγουμε από την Ευρωζώνη ή να κάνουμε και τα δύο. Αξιολογήσαμε και είπαμε όχι για τον τόπο θα βάλουμε πλάτη εμείς, έστω και εάν οι άλλοι δεν θα βάλουν, έστω και εάν η αντιπολίτευση μας πετά πέτρες, στη στιγμή αυτή το κρίσιμο είναι η χώρα να σταθεί όρθια και στάθηκε όρθια. Άσχετα εάν μετά λόγω καθυστερήσεων, ειδικά των άλλων κυβερνήσεων διότι και ο κ. Σαμαράς έκανε ένα χρόνο με τον Παπαδήμο, ουσιαστικά δεν συνέβαλε παρά μόνο στο PSI… Δεν αφήσαμε καμία μεταρρύθμιση να γίνει ένα χρόνο ουσιαστικά διότι μετά έγιναν διπλές εκλογές”.