«Ο σεβασμός της ανθρώπινης αξίας απαιτεί την προστασία των αμάχων στη Γάζα»

Στο πλαίσιο της τηλεοπτικής του παρουσίας στην εκπομπή «Συνδέσεις» με τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου στην ΕΡΤ1, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας,  αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

«Ιστορικά το ΠΑΣΟΚ ίδρυσε μία σταθερή σχέση με τον αραβικό κόσμο, και σήμερα συνεχίζει να ισχύει και η στρατηγική σχέση και με το Ισραήλ. Εμείς την ξεκινήσαμε με τον Γ. Παπανδρέου και πρέπει να υπάρχει, -είναι προς όφελος της χώρας-, σε μια πολύ ευαίσθητη και ταραχώδη περιοχή όπως είναι η Ανατολική Μεσόγειος. Πρέπει να έχουμε καλές σχέσεις με το Ισραήλ σε όλα τα επίπεδα, αλλά αυτή η στρατηγική σχέση δεν μπορεί να μπει στο ζύγι σχετικά με την αντιμετώπιση των αμάχων και πως θα λειτουργήσει μια ασπίδα απέναντι σε αθώους  ανθρώπους, που δεν έχουν καμία σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση της “Χαμάς” και τα όσα τερατώδη διέπραξε στο Ισραήλ. Ο πόλεμος έχει πάντα κάποιους κανόνες, όπως η προστασία των αμάχων και όχι η εκδίκηση. Αυτό απαιτεί ο σεβασμός της ανθρώπινης αξίας και αυτό ακολούθησαν σωστά πολλές ευρωπαϊκές χώρες κινούμενες θετικά στο σχετικό ψήφισμα» σημείωσε ο κ. Γλαβίνας αναφορικά με την αποχή της χώρας μας από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.

Σχετικά με τα θέματα της ασφάλειας και τα αλλεπάλληλα περιστατικά βίας στα γήπεδα ο κ. Γλαβίνας επισήμανε: «Η ασφάλεια ήταν μια από τις σημαίες με τις οποίες εκλέχτηκε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι προφανές ότι τα αποτελέσματα δεν είναι θετικά. Μοναδική μεταρρύθμιση προβάλλεται η αφαίρεση αστυνομικών από τη φύλαξη προσώπων και η επαναφορά τους σε περιπολίες στο δρόμο. Δεν το έχουμε δει. Ο πολίτης νιώθει ανυπεράσπιστος. Για παράδειγμα στο πεδίο της αθλητικής βίας που μας απασχόλησε τόσο πολύ το καλοκαίρι, βλέπουμε να συνεχίζονται τα επεισόδια εντός και εκτός γηπέδων με την κυβέρνηση σε ρόλο παρατηρητή».

Χαρακτήρισε ευχολόγια τις κατά καιρούς εξαγγελίες της κυβέρνησης επί του συγκεκριμένου θέματος καθώς παραμένουν ανεφάρμοστες.

«Η κυβέρνηση δεν ξεκίνησε σήμερα, αλλά πριν τέσσερα χρόνια» πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.


Πηγή

Leave a Reply