Συγχαρητήριο μήνυμα στον Γιώργο Λάνθιμο από την Νάγια Γρηγοράκου βουλευτή Λακωνίας – Υπεύθυνη ΚΤΕ Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Συγχαρητήρια στον Γιώργο Λάνθιμο για τα 4 βραβεία Όσκαρ που απέσπασε η ταινία Poor Things. Το υπερρεαλιστικό σύμπαν, τα μαγικά κοστούμια, το μακιγιάζ και οι κομμώσεις και βέβαια η συγκλονιστική ερμηνεία που με την σκηνοθετική του μπαγκέτα οδήγησε τη μοναδική Έμα Στόουν διακρίθηκαν, κερδίζοντας δικαίως χτες τα 4 χρυσά αγαλματίδια των φετινών 96ων Όσκαρ.

Η Μπέλα Μπάξτερ της Έμα Στόουν και του Γιώργου Λάνθιμου «μεγαλώνει» το μυαλό του αγέννητου παιδιού της  με τόση φροντίδα και ρίσκο μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι εμπειριών, όπου ο κομφορμισμός και τα πατριαρχικά στερεότυπα ηττούνται με αριστουργηματικό τρόπο. Η ανορθόδοξη περιπέτεια της ενηλικίωσης της Μπέλα Μπάξτερ μας προσφέρει μια καθαρή φεμινιστική ματιά, καθώς  όλες οι κοινωνικές συμβάσεις και  επιταγές που συνοδεύουν κάθε γυναίκα από τη γέννηση της, βρίσκονται διαρκώς σε πρώτο πλάνο. Το θηλυκό «πείραμα», η Μπέλα Μπάξτερ  προκαλεί πανικό και αμηχανία στους άνδρες, με τον τρόπο που  κυνηγά την απόλαυση, αλλά κυρίως με τον τρόπο που ορίζει την μοίρα της.

Η αβυσσαλέα δύναμη που κρύβει μια ελεύθερη γυναίκα αποκαλύπτεται και εμείς ευχαριστούμε τον Γιώργο Λάνθιμο για την ενσυναίσθηση με την οποία προσεγγίζει το πάντα επίκαιρο έμφυλο ζήτημα.


Πηγή

Leave a Reply