Μητσοτάκης στο CNBC: Ανησυχώ για την πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν ενταξιακές συνομιλίες για την Ουκρανία και τη Μολδαβία τον Δεκέμβριο, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι είναι δυνατό

Ανησυχώ για την πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ, δεν είναι ξεκάθαρη αυτή τη στιγμή αλλά περιμένω ότι στο τέλος θα επιλυθεί. Είναι κρίσιμη η βοήθεια των ΗΠΑ για την ουκρανική στρατιωτική αποτελεσματικότητα, αλλά περιμένω ότι αυτή η πολιτική κρίση θα επιλυθεί, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του στο αμερικάνικό δίκτυο CNBC.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν ενταξιακές συνομιλίες για την Ουκρανία και τη Μολδαβία τον Δεκέμβριο, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι είναι δυνατό και συγκριμένα «όπως ξέρετε ακολουθούμε μία αυστηρή διαδικασία και αναμένουμε την αναφορά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να πάρουμε μία απόφαση τον Δεκέμβριο.

Έχουμε συζητήσει για την ευρωπαϊκή διεύρυνση αλλά αυτό που προέχει είναι να δούμε και κατά πόσο είναι έτοιμη η ΕΕ να δεχτεί κι άλλα μέλη και ότι έχει τους οικονομικούς μηχανισμούς να στηρίξει όλα τα μέλη.

Σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις που θέτει η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι αφορούν τόσο στο οικονομικό ζήτημα αλλά και όσο στον τρόπο λήψης αποφάσεων.  
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply