Τσιάρας- ΣΚΑΙ: Έτοιμο πόρισμα για αλλαγές σε ποινικό κώδικα- Έρχεται αυστηροποίηση ποινών

Αυστηροποίηση των ποινών, εντός του επόμενου διαστήματος προανήγγειλε μιλώντας στον ΣΚΑΙ  ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Όπως εξήγησε είναι έτοιμο το πόρισμα της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής παρακολούθησης του ποινικού κώδικα και  εντός των επομένων ημερών πρόκειται να παραδοθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου πρώτα εκεί θα υπάρχει μια σχετική διαβούλευση πριν την δημόσια διαβούλευση και την νομοθετική πρωτοβουλία.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στις αλλαγές στον ποινικό κώδικα με αφορμή και την υπόθεση της συζυγοκτονίας στα Γλυκά Νερά, η οποία και έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

«Αντιλαμβάνομαι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω γεγονότων τα οποία βρέθηκαν υπό φως της δημοσιότητας  και αποτέλεσαν σοκαριστικά γεγονότα για την κοινή γνώμη, έχει δημιουργηθεί τεράστια συζήτηση σε σχέση με την αναμόρφωση συγκεκριμένων άρθρων του ποινικού κώδικα και βεβαίως υπάρχει μια συζήτηση για την αυστηροποίηση των ποινών» ανέφερε τονίζοντας πως υπήρξε μια γενικότερη αντίδραση  όταν η ΝΔ ήταν ακόμη Αντιπολίτευση και τότε κυβέρνηση μια μέρα πριν να οδηγηθούμε σε εκλογές ψήφισε έναν ποινικό κώδικα με κάποιες διατάξεις οι οποίες γεννούσαν πολλά ερωτηματικά.

Υπενθυμίζεται το προηγούμενο διάστημα έχει προαναγγελθεί  σχέδιο της κυβέρνησης είναι όποιος καταδικάζεται για ισόβια να εκτίει 20 χρόνια κάθειρξη, χωρίς μάλιστα να έχει δικαίωμα να κάνει χρήση προνομίων, αντί των 16, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply