Καθαρίζονται οι παραλίες της Μαγνησίας μετά τις κακοκαιρίες (φωτογραφίες)

Η παραλία της Νέας Αγχιάλου είναι «αγνώριστη» από την μεγάλη συγκέντρωση υλικών

Ξεκίνησε την Παρασκευή και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η δύσκολη αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου της Μαγνησίας, από το  Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και τη Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας και Λιμένων.

Στο παραλιακό μέτωπο όλης της Μαγνησίας έχει καταλήξει τεράστιος όγκος υλικών από την ενδοχώρα, που χρήζει απομάκρυνσης.

paralia

Η αποκατάσταση ξεκίνησε την Παρασκευή 29/9 από την παραλία της Νέας Αγχιάλου, η οποία είναι «αγνώριστη» από την μεγάλη συγκέντρωση υλικών. 

paralia

Μετά την απομάκρυνση του μεγάλου όγκου των υλικών θα ακολουθήσει εθελοντικός καθαρισμός, με την συμμετοχή και των ναυτοπροσκόπων, για την συλλογή των μικροπλαστικών και των μικροαντικειμένων.

Σε συνέχεια έκτακτης χρηματοδότησης η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους Δήμους και το Λιμενικό Σώμα, θα δρομολογήσει ώστε τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσει η συλλογή των αυτοκινήτων και των ογκωδών αντικειμένων από το παραλιακό μέτωπο και το βυθό των περιοχών της Μαγνησίας που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

agria

Την επόμενη περίοδο θα οργανωθούν και μια σειρά από εκτενείς δράσεις καθαρισμών των παράλιων σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες και φυσικά τους Δήμους, ενώ σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου καθαρίζονται τα ύδατα αρμοδιότητάς του.

paralia

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι σημαντική κρίνεται, αναμφισβήτητα, τόσο κατά την διάρκεια των πλημμυρικών φαινομένων, όσο και μετά, η επιτυχημένη διαχείριση δεκάδων δύσκολων συμβάντων καθώς και η προστασία της ανθρώπινης ζωής, από τα στελέχη και την ηγεσία του Λιμεναρχείου Βόλου.
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply