Η πρόληψη από τις φυσικές καταστροφές δεν γίνεται με επικοινωνιακά σόου και απευθείας τηλεοπτικές συνδέσεις

Κοινή ανακοίνωση του Υπεύθυνου του Κ.Τ.Ε. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ανδρέα Πουλά και του Τομέα Πολιτικής Προστασίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για τη σημερινή αυτοψία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στον Κηφισό

Για να αποκτήσει νόημα η σημερινή αυτοψία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στον Κηφισό και να μην χαρακτηριστεί ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα περιμένουμε την ανάληψη πρωτοβουλίας από την Κυβέρνηση για άμεση σύγκληση όλων των αρμόδιων φορέων, οργανικών μονάδων και εποπτευόμενων φορέων των Υπουργείων Υποδομών & Μεταφορών, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας και αυτών σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο ήτοι των αρμόδιων οργανικών μονάδων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Περιφέρειάς και των εμπλεκόμενων Δήμων, που έχουν την ευθύνη για τη μελέτη, εκτέλεση και συντήρηση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, ώστε να μην δούμε ξανά πλημμυρισμένα τοπία και χαθούμε στη ανάληψη των αρμοδιοτήτων.

Η πρόληψη από τις φυσικές καταστροφές δεν γίνεται με επικοινωνιακά σόου αλλά με σοβαρότητα, σχεδιασμό και υπευθυνότητα. Όλα όμως κρίνονται στην πράξη την κρίσιμη στιγμή. Ο χειμώνας είναι μπροστά μας όπως είπε και ο Υπουργός.


Πηγή

Leave a Reply