Αυγέρη: Πάμε ενωμένοι στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών

Mε αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Γενί Σαφάκ», ζήτησε από την κυβέρνηση να δοθούν απαντήσεις.

«Όλες οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα πάμε ενωμένες στη σκληρή μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αυτή είναι η ουσία στην οποία πρέπει να εστιάσουμε», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά 90,1 FM.

Παράλληλα, με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Γενί Σαφάκ», σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «στηλίτευσε την αφωνία εκ μέρους της κυβέρνησης και του ΥΠΕΞ», ζητώντας να δοθούν απαντήσεις. «Γνωρίζει η κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών το δημοσίευμα της “Γενί Σαφάκ” σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα σταμάτησε να εξοπλίζει νησιά; Αν το γνωρίζει, το διαψεύδει;», υπογράμμισε.

Μιλώντας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στο ερώτημα αν μπορεί κάποιοι να χρεώσουν στον νέο πρόεδρο του κόμματος τυχόν αρνητικό αποτέλεσμα, η κ. Αυγέρη τόνισε ότι «το ζήτημα είναι, και είναι και το μεγάλο πολιτικό επίδικο, να μην το χρεωθεί η κοινωνία. Να μην χρεωθεί η κοινωνία αυτές τις επιλογές». «Να μη χρεωθεί η Θεσσαλία την επιλογή του να ξαναψηφίσει Αγοραστό, να μη χρεωθεί ο Βόλος την επιλογή του να ξαναψηφίσει Μπέο», σχολίασε. Σημείωσε ότι «το ζήτημα είναι τι επιλογές θα κάνουν οι τοπικές κοινωνίες. Με αυτόν τον γνώμονα πρέπει οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να ψηφίσουν την Κυριακή. Γιατί ψηφίζουν για τη ζωή τους και την καθημερινότητά τους».

Ερωτηθείσα σχετικά, είπε ότι ο Δημήτρης Κουρέτας (υποψήφιος περιφερειάρχης στη Θεσσαλία) «είναι ένας αξιόλογος επιστήμονας που έχει και την εμπειρία και τη γνώση σε τοπικά ζητήματα» και πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει κάθε δύναμη και κάθε προσπάθεια που θα προωθήσει αλλαγές υπέρ της καθημερινότητας των συμπολιτών μας -κόντρα σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές, και ακροδεξιά, νεοφασιστικά μορφώματα».

 Απαντώντας σε ερώτηση για την κριτική της ΝΔ εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η κ. Αυγέρη σχολίασε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ έχει χάσει τον μπούσουλα με τον καταιγισμό παραγωγής πολιτικής, ουσίας και εικόνων εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Πρόσθεσε ότι «δυστυχώς ο βίος των συμπολιτών μας είναι αβίωτος εξαιτίας των πολιτικών της ΝΔ αλλά και όσων υποστηρίζει στην τοπική αυτοδιοίκηση». «Αυτές τις εικόνες αναδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και ο Στέφανος Κασσελάκης -ενώ δεν έχει ούτε δέκα ημέρες που ανέλαβε την προεδρία του κόμματός μας- έχει προβεί σε πληθώρα πολιτικών και θεσμικών παρεμβάσεων, όπως και περιοδειών», υπογράμμισε.

 Σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση του κ. Κασσελάκη με τον κ. Φίλη, είπε ότι «έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Ο κ. Φίλης, μετά το πέρας της συνάντησης, μου απάντησε ότι “οι καλοί άνθρωποι πάντα κάνουν καλές συζητήσεις”». Πρόσθεσε ότι οι κ.κ. Κασσελάκης και Φίλης «συζήτησαν και τον οδικό χάρτη ως τη συνεδρίαση των συλλογικών οργάνων μας, αλλά και τα θέματα που διαχειρίστηκε ο πρώην υπουργός στο χαρτοφυλάκιό του». «Ας κρατήσουμε αυτό, και επίσης ας εστιάσουμε στο γεγονός ότι είμαστε τέσσερις μέρες πριν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές», είπε. Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος αναφέρθηκε ειδικότερα στο νόμο περί σχηματισμού διοικήσεων σε τοπικό επίπεδο με ποσοστό 43%, σημειώνοντας ότι «υπάρχει διάχυτος φόβος στο κυβερνητικό επιτελείο και τις γαλάζιες παρατάξεις ότι δεν θα το καταφέρουν».

Επιπλέον, κάλεσε το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη να πάρουν θέση για την υποψηφιότητα του Σπύρου Χατζάρα στα ψηφοδέλτια του Γιάννη Σγουρού για την Περιφέρεια Αττικής.

Η κ. Αυγέρη χαρακτήρισε «υψηλού συμβολισμού» την εν εξελίξει επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κύπρο, ενώ ερωτηθείσα για την αναφορά που είχε κάνει ο κ. Κασσελάκης σε «κρατίδιο» αναφορικά με το ψευδοκράτος, είπε: «Αλίμονο αν οι άνθρωποι καθορίζονται από τα λάθη που διορθώνουν και όχι από τα “πιστεύω” τους και τις πράξεις τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Leave a Reply