«Έχουμε πει ότι δεν κάνουμε καμία κυβέρνηση με τον κ. Βαρουφάκη, που έπαιξε στα ζάρια την παραμονή της χώρας στον σκληρό πυρήνα του ευρώ»

Στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και τη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη μίλησε σήμερα ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, επισήμανε ότι : «Παρακολουθούμε τις δημοσκοπήσεις, όμως, το σημαντικότερο είναι η επιλογή του ελληνικού λαού την Κυριακή των εκλογών. Εμείς έχουμε πει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα μας δείξει τι πρέπει να κάνουμε την επόμενη μέρα. Για εμάς είναι σημαντική η ενίσχυση των ποσοστών μας, η οποία θα μας δώσει μία επιβράβευση και τη δύναμη για να διαπραγματευθούμε τις πολιτικές μας. Θέλουμε ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό. Έχουμε καταθέσει το πρόγραμμά μας προτείνοντας τις σημαντικές αλλαγές, που χρειάζεται ο τόπος μας. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, εκτός από τον τοξικό λόγο που κυριαρχεί, χρειαζόμαστε μία πολιτική συζήτηση για τα σημαντικά θέματα. Την τελευταία δεκαετία περάσαμε συνεχείς κρίσεις και οι πολίτες, ιδιαίτερα οι πιο ευάλωτοι, χρειάζονται θωράκιση».

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ρωτήθηκε για την πιθανότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που είναι δεύτερο κόμμα και υπογράμμισε ότι: «Εμείς δεν μπαίνουμε σε μία διαδικασία να συζητήσουμε εάν θα είναι πρώτη η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μιλάμε ούτε για κυβερνήσεις ηττημένων. Έχουμε πει ότι δεν κάνουμε καμία κυβέρνηση με τον κ.Βαρουφάκη, τον άνθρωπο ο οποίος έπαιξε στα ζάρια την παραμονή της χώρας στον σκληρό πυρήνα του ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ έχει τοποθετηθεί μήνες τώρα, παρά τη σπέκουλα της Νέας Δημοκρατίας. Ας αποφασίσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ποια είναι η πολιτική τους γραμμή. Από τη μία, ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα κάνει κυβέρνηση μόνο εάν είναι πρώτος, ενώ πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δημόσια λένε ότι μπορεί να σχηματιστεί και αλλιώς κυβέρνηση. Εμείς δεν έχουμε αλλάξει καθόλου τη γραμμή μας. Ζητάμε ένα ισχυρό ποσοστό από τους πολίτες και είμαστε υπέρ μία προγραμματικής συμφωνίας, στην οποία τα κόμματα που θα συμμετάσχουν, θα έχουν συμφωνήσει για τα πιο σημαντικά θέματα, όπως είναι το κοινωνικό κράτος, η υγεία, η παιδεία, το ιδιωτικό χρέος. Πώς ο κ. Μητσοτάκης θα σεβαστεί την επιλογή του ελληνικού λαού, όταν έχει δηλώσει μήνες τώρα ότι θα οδηγήσει την χώρα σε δεύτερες και τρίτες εκλογές; Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας σοβαρός πολιτικός λέγοντας εκ των προτέρων ότι θα διεκδικήσει μόνο την αυτοδυναμία και βάζοντας την χώρα σε μία μακρά προεκλογική περίοδο εδώ και ένα χρόνο;»

Όσον αφορά στη διαρροή του ονόματος της καταγγέλλουσας στην υπόθεση Γεωργούλη, ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε: «Επί 3 χρόνια, υπήρχε η συγκεκριμένη καταγγελία και δεν είχε γίνει καμία διαρροή. Ξαφνικά όταν ζητήθηκε η άρση της ασυλίας του κ.Γεωργούλη διέρρευσαν τα προσωπικά στοιχεία της καταγγέλλουσας στον ελληνικό τύπο. Τα στοιχεία της κοπέλας τα ήξερε ο ίδιος ο κ.Γεωργούλης και οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να σκεφτούμε πως θα προστατεύσουμε μελλοντικά θύματα ώστε να μη ζήσουν ξανά το ίδιο. Δεν είναι μόνο οι δύο υποψήφιες του ΣΥΡΙΖΑ, που έκαναν τις χυδαίες αναρτήσεις και παραμένουν στα ψηφοδέλτια. Είναι και πάρα πολλά στελέχη κομματικών οργανώσεων. Ή θα είμαστε με το θύμα ή θα στήνουμε μία σπέκουλα με χυδαίες αναρτήσεις και εκ των υστέρων θα λέμε ότι κάναμε λάθος.Τα ίδια έκανε και ο κ. Πολάκης , ο οποίος ζήτησε συγγνώμη και τον έβαλαν ξανά στα ψηφοδέλτια. Πρέπει να καταλάβουν τα στελέχη και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τη λάσπη δεν κερδίζουν τίποτα σε μία πολιτική αναμέτρηση, που έχει να κάνει με τα προβλήματα του ελληνικού λαού».


Πηγή

Leave a Reply