«Βυθισμένοι μέσα στις λανθασμένες πολιτικές επιλογές, τις ανεπάρκειες και την αναποτελεσματικότητα της επικοινωνιακής διαχείρισης όλων των γεγονότων η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης»

Στην εκπομπή «Naftemporiki Politics» του τηλεοπτικού σταθμού Naftemporiki TV με τον δημοσιογράφο Φίλιππο Φιλιππακόπουλο μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε από τη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Γλαβίνας τόνισε πως «δεν ήταν μία ελπιδοφόρα εμφάνιση για τον Πρωθυπουργό. Ο ίδιος και το κόμμα του είναι βυθισμένοι μέσα στις λανθασμένες πολιτικές επιλογές, τις ανεπάρκειες και την αναποτελεσματικότητα της επικοινωνιακής διαχείρισης όλων των γεγονότων» και εκτίμησε: «Όταν όλα τα κάνεις για επικοινωνία και τα προβλήματα κρύβονται κάτω από το χαλί ώστε να προστατευθεί η εικόνα ενός ακέραιου πρωθυπουργού και η σοφή, κατά αυτούς, ιδέα ενός “επιτελικού” κράτους, κάποια στιγμή ο λογαριασμός έρχεται. Ο λογαριασμός έχει έρθει βαρύς σε όλα τα επίπεδα της πραγματικής ζωής και της καθημερινότητας με την ακρίβεια, την ανασφάλεια, τις ελλείψεις στην πολιτική προστασία, την υποαστυνόμευση. Σε όλα τα ζητήματα στα οποία μπορεί να θέσει κανείς υπό συζήτηση, τόσο τα προηγούμενα χρόνια όσο και στην τωρινή συγκυρία, τα αποτελέσματα είναι της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ αρνητικά. Και, προφανώς, ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε πολιτικά αδιέξοδα τα οποία αδυνατεί να διαχειριστεί. Διότι όπως φαίνεται ούτε… πάγκο έχει για να διαχειριστεί με νέα πρόσωπα τις καταστάσεις, ούτε και υπάρχει κάποιο όραμα και κάποια ιδέα για το πού θέλει να πάει η χώρα τα επόμενα χρόνια».

Υπογράμμισε την ανάγκη, για το καλό της χώρας, να βρεθούν άμεσα λύσεις και να ληφθούν αποφάσεις «διότι τα προβλήματα παραμένουν. Στη Θεσσαλία η κατάσταση είναι πραγματικά απογοητευτική, και χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν το πού θα ζήσουν τα επόμενα χρόνια. Συζητούν πολύ σοβαρά πως θα μετακομίσουν, που θα βρουν εργασία, διότι κατανοούν και οι ίδιοι ότι είναι σχεδόν αδύνατο να ανταποκριθούν στις συνθήκες ζωής που θα δημιουργηθούν στην περιοχή, όποια και αν είναι η βοήθεια που πιθανόν θα υπάρξει».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανακάλεσε μία δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως «φέτος είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ» λέγοντας πως αυτή δεν βρήκε εφαρμογή στην πραγματικότητα και τόνισε πως «το πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο δεν αποτελεί άλλοθι και δικαιολογία για όσα δεν έγιναν σε επίπεδο προετοιμασίας και πρόληψης σε συνθήκες κλιματικής κρίσης» και πρόσθεσε: «Δεν είναι μία κυβέρνηση η οποία ξεκίνησε χθες. Δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός να λέει ότι θα καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, ότι θα επαναφέρει τους αστυνομικούς και την τροχαία στους δρόμους, ότι θα κυνηγήσει την αισχροκέρδεια. Όλα αυτά υφίστανται εδώ και πολύ καιρό και θα έπρεπε να γίνουν πράξη. Δεν καταλαβαίνω τον χρονικό ορίζοντα. Για ποιο λόγο δεν έχουν γίνει τόσο καιρό;»

Ως προς την εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη για την αποδέσμευση 2.500 αστυνομικών από την ασφάλεια υψηλών προσώπων, ο Θανάσης Γλαβίνας υπογράμμισε την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη η οποία «είναι μία πρωτοπόρος και νέα άποψη για πολλούς» και αφορά στα ανοικτά δεδομένα. Συγκεκριμένα: «Η Διαύγεια ήταν μία ρηξικέλευθη και καινοτόμα μεταρρύθμιση η οποία άλλαξε πολλά δεδομένα στη διαφάνεια και στη λογοδοσία. Η πρόταση για τα ανοικτά δεδομένα είναι μία αντίστοιχη διαδικασία-μεταρρύθμιση συλλογής και διαχείρισης δεδομένων μέσα από την οποία θα μπορούσε ενδεικτικά να ξέρει ο πολίτης πόσοι αστυνομικοί είναι αποσπασμένοι και σε ποιους, όχι προφανώς με ονόματα για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων. Θα μπορούσε αυτό να γίνει και σε άλλα μέτωπα ώστε να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια. Λείπει η λογοδοσία, λείπει αυτό που θα έκανε τον πολίτη να αισθάνεται πιο ασφαλής για το πού πηγαίνουν τα χρήματά του ως φορολογούμενου. Είναι μία πολύ σημαντική μεταρρύθμιση, η οποία σπάει κατεστημένα, με ουσιαστικό τρόπο και όχι επικοινωνιακούς όρους».

Αναφορικά με τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Θανάσης Γλαβίνας επεσήμανε πως «όσο “τρέχει” μία εσωκομματική διαδικασία, δεν είναι ηθικό να σχολιάζουμε από τα υπόλοιπα κόμματα. Είναι σημαντικό που ο κόσμος συμμετέχει και θέλει να παίρνει την τύχη στα χέρια του. Δεν μπορούμε να σταθούμε ποτέ αρνητικά στη δημοκρατία και τις διαδικασίες της».

Ο κ. Γλαβίνας τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν έχει λόγο να φοβάται, καθώς «είναι ένα ιστορικό κόμμα με μεγάλη πολιτική κληρονομιά και ένα πολύ ισχυρό παρόν, με δυναμική παρουσία που αποδεικνύεται και από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αλλά και στην κεντρική πολιτική σκηνή, έχουμε κάνει ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο. Αν παρακολουθεί κάποιος τις διαδικασίες της Βουλής, τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το ΠΑΣΟΚ όσο και την καθημερινή παρουσία του στη Βουλή μπορεί να διαπιστώσει αυτήν τη δυναμική η οποία θα συνεχιστεί».

«Έχουμε τις αξίες και τις αρχές μας και βασιζόμαστε πάνω στην πολιτική πλατφόρμα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Θα συνεχίσουμε την πορεία μας αταλάντευτα, άσχετα από το τι συμβαίνει στα υπόλοιπα κόμματα, με πίστη στο έργο και στο εγχείρημα του ΠΑΣΟΚ», κατέληξε ο Θανάσης Γλαβίνας.


Πηγή

Leave a Reply