Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Συγχαίρω τον Πρωθυπουργό γιατί θέλει γενναιότητα να καταγγέλλεις τον εαυτό σου»

Σημεία συνέντευξης Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής, στον τ/σ KONTRA και την εκπομπή «KONTRA NEWS» με τον δημοσιογράφο Γ. Μελιγγώνη.

Για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και τον άγριο τραυματισμό του αστυνομικού:

Μπορούμε να πούμε με απόλυτη καθαρότητα, ότι προχθές είμασταν με τα παιδιά της πλατείας που δέχθηκαν αναίτια υπέρμετρη βία από εκείνους που έχουν ορκιστεί να τους προστατεύουν και σήμερα είμαστε με τον αστυνομικό που δέχθηκε επίσης άγρια επίθεση από τους τυφλούς οπαδούς της βίας και των ακροτήτων.

Λέω ότι δεν έχει ξεκινήσει σήμερα αυτή η ιστορία, γιατί δυστυχώς δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν το περίμενε όλο αυτό. Όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα απόλυτα συγκροτημένα και συντεταγμένα στήνεται ένα σκηνικό μιας τεχνητής πόλωσης και μιας ακραίας όξυνσης, για να μην συζητάμε για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία, την πανδημία και τις οικονομικές και κοινωνικές της επιπτώσεις.

Το είδαμε από τον τρόπο χειρισμού της Κυβέρνησης στο θέμα Κουφοντίνα, το είδαμε από την ακραία καταστολή όλο το τελευταίο διάστημα, στα οποία φυσικά ακολουθεί και ο Σύριζα με τις ιδεοληπτικές του εμμονές. Και φτάνουμε να θέτουμε πλασματικά διλλήματα  που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική ατζέντα της κοινωνίας.

Δεν αντιλαμβάνομαι πως γίνεται να κάνει διάγγελμα ο Πρωθυπουργός για τα επεισόδια – σαν να είναι έτοιμος από καιρό – και να κλείνει το διάγγελμα του λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να μας διχάσει. Εγώ θέλω να τον συγχαρώ γιατί θέλει γενναιότητα να καταγγέλλεις τον εαυτό σου.

Για τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης:

Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Να σας αναφέρω, ότι χθες ο κ. Αλιβιζάτος σε ανάρτηση του, δήλωσε ότι, εδώ και έναν χρόνο, δεν λειτουργεί η Επιτροπή που είχε άτυπα αναλάβει ως επικεφαλής για τα περιστατικά αστυνομικής βίας, διότι όταν κατέθεσε πόρισμα με συγκεκριμένες συστάσεις, η πολιτική ηγεσία του είπε με τρόπο ότι δεν την ενδιαφέρει. Και από την άλλη ο Συνήγορος του Πολίτη κ. Ποττάκης επίσης επεσήμανε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξήθηκαν κατά 75% τα περιστατικά αστυνομικής βίας. 

Αυτό λέει πολύ απλά ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Ο τρόπος που θα αναληφθούν αφορά την Κυβέρνηση.


Πηγή

Leave a Reply