«Τον νεοναζισμό τον νικάς στην κοινωνία, αλλά χρειάζεται και το ελάχιστο θεσμικό οπλοστάσιο»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN με τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Δημήτρη Καμπουράκη ήταν σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Ο Δ. Μάντζος χαρακτήρισε «κοινοβουλευτική πρωτοτυπία» τα όσα συμβαίνουν με τους «Σπαρτιάτες» ενώ έκανε λόγο για «εσωτερική διευθέτηση» στο κομματικό μόρφωμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Επειδή ο πρόεδρος αυτού του μορφώματος μίλησε για μαφία, ένα χαρακτηριστικό της μαφίας είναι η ομερτά. Αυτό που μπορεί να συμβαίνει τώρα είναι ο νόμος της σιωπής. Για αυτό και επιμένουμε ότι η δικαστική διερεύνηση πρέπει να συνεχιστεί και δεν πρέπει να σταματήσει επειδή υπήρξε μία αναδίπλωση ή τέλος πάντων μία εσωτερική διευθέτηση. Αυτό όμως έχει να κάνει με τη Δικαιοσύνη».

Σε επίπεδο νομοθετικό και κοινοβουλευτικό, ο Δημήτρης Μάντζος εκτίμησε ότι «υπάρχουν ορισμένες δράσεις τις οποίες οφείλουμε να κάνουμε ως προστάτες της δημοκρατίας και ως φρουροί του κοινοβουλευτισμού. Πρώτο και κύριο, η αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης σε αυτό το μόρφωμα. Αυτό είναι το αντικείμενο της όλης διελκυστίνδας. Αυτό βλέπουν ως “λάφυρο”.

Θεωρούμε ότι και ο Πρόεδρος της Βουλής πρέπει να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που του παρέχει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής. Και, αφετέρου, αν υπάρχει ανάγκη για νομοθετική πρωτοβουλία, η Κυβέρνηση μαζί με τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να νομοθετήσουμε κάτι ανάλογο».

Υπενθύμισε, δε, ότι «εμείς σε επίπεδο νομοθετικό έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες για το συγκεκριμένο ζήτημα και, λυπάμαι που το λέω, “δικαιώνονται” οι θέσεις τις οποίες εδώ και μήνες έχουμε εκφράσει περί της πραγματικής ηγεσίας του συγκεκριμένου μορφώματος. Αποδεικνύεται ποιος ηγείται αυτού και αποδεικνύεται τελικά ότι και η πρόσφατη νομοθετική μας πρωτοβουλία, η πρόταση νόμου για τον αποκλεισμό του Ηλία Κασιδιάρη από τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Δήμου Αθηναίων είναι και αυτή απολύτως εύστοχη και αναγκαία».

Ο Δημήτρης Μάντζος κάλεσε, ως εκ τούτου, όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να συζητήσουν επί της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, καθώς και επί άλλων προτάσεων που έχουν υπάρξει στο Κοινοβούλιο, ώστε «να καταλήξουμε σε μία διάταξη η οποία θα απαγορεύει τη συμμετοχή μελών εγκληματικής οργάνωσης σε δημοκρατικές διαδικασίες».

«Δεν αρκεί το γεγονός ότι θα τεθεί σε αργία αν εκλεγεί. Το θέμα είναι να μην εκλεγείΔεν πρέπει να υπάρχει καταγραφή μιας εγκληματικής οργάνωσης σε δημοτικές εκλογές στην πρωτεύουσα της χώρας», υπογράμμισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, υπενθυμίζοντας ωστόσο πως «τον φασισμό και το νεοναζισμό τον νικάς στην κοινωνία. Με αγώνες, με παιδεία, με καλές δουλειές για τα παιδιά, με ασφάλεια στις γειτονιές για να μην υπάρχει το θέριεμα αυτού του φαντάσματος. Γιατί το αυγό του φιδιού τελικά κάποιοι το επωάζουν. Και δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια στα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα της καθημερινότητας. Έτσι τον νικάς τον φασισμό, αλλά χρειάζεται και το ελάχιστο θεσμικό οπλοστάσιο».

Κλείνοντας, ο Δημήτρης Μάντζος στάθηκε στη σημασία της ενημέρωσης, κυρίως σε σχέση με τις ψηφιακές ταυτότητες, η οποία «δεν πρέπει να γίνεται ούτε με διδακτισμό ούτε με ελιτισμό. Δεν πρέπει να βάλουμε απέναντι τους συμπολίτες μας που έχουν όποια ανησυχία, όσο αδικαιολόγητη και αν εκτιμάται ότι είναι. Χρειάζεται μία συμπεριληπτική ενημέρωση και εδώ μεγάλο ρόλο πρέπει να διαδραματίσει ο δημοσιογραφικός κόσμος, τα ΜΜΕ».


Πηγή

Leave a Reply