Τσίπρας: Η περιχαράκωση και η φοβικότητα δεν οδηγούν πουθενά

Και στο Brexit υπάρχουν τα δυο πρόσωπα της Ευρώπης. Αυτό που έχει να κάνει με τις προοδευτικές λύσεις και αυτό της συντηρητικής και φοβικής Ευρώπης που οδηγεί σε αδιέξοδα, δήλωσε στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός μετά τη Σύνοδο Κορυφής.
Μίλησε για εξαιρετικά δύσκολο δρόμο και για τη Βρετανία και την ΕΕ.
Ανέφερε επίσης ότι ενημέρωσε τους ομολόγους του για τη χθεσινή τριμερή συνάντηση στην Ιερουσαλήμ αλλά και στο πρόσφατο ταξίδι του στην Άγκυρα και τη συνάντησή του με τον Ερντογάν.
Όταν ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ αν θα κάνει αποδεκτή την παραίτηση της Μυρσίνης Λοΐζου είπε ότι θα ενημερωθεί για το θέμα και στη συνέχεια θα δώσει την απάντησή του.
Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για τη στρατηγική σχέση ΕΕ-Κίνας και την οικονομία, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι η χώρα μας παίζει θετικό ρόλο.
Διότι, όπως είπε, η Ελλάδα είναι πια ένα θετικό παράδειγμα στην οικονομία, που κατάφερε να βγει από μια δύσκολη και πολυετή κρίση και πλέον από μέρος του προβλήματος έχει γίνει μέρος της λύσης.
Στρατηγικό ρόλο παίζει και σε ό,τι αφορά στη στρατηγική σχέση ΕΕ-Κίνας, πρόσθεσε, ιδιαίτερα όσον αφορά στη διασυνδεσιμότητα, με το λιμάνι του Πειραιά.


Πηγή