Συνάντηση Βουλευτών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με κλιμάκιο του Σωματείου Πυροσβεστών Περιφέρειας Αττικής και Νήσων

Συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου Πυροσβεστών Περιφέρειας Αττικής και Νήσων είχαν στη Βουλή ο Παύλος Χρηστίδης, Βουλευτής Β’3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, ο Ανδρέας Πουλάς, Βουλευτής Αργολίδας και υπεύθυνος της ΚΤΕ Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ο γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Προστασίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Χάλαρης.

Η λήξη των συμβάσεων των εποχικών πυροσβεστών και η ανάγκη απορρόφησής τους στο Πυροσβεστικό Σώμα, η ανάγκη συνεχούς και σύγχρονης εκπαίδευσης των πυροσβεστών, το γερασμένο προσωπικό του Σώματος συνολικά και η χρηματική αποζημίωση των ρεπό και των αδειών, ήταν τα κυριότερα ζητήματα που έθεσαν στους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ οι πυροσβέστες.

Από την πλευρά του, ο Παύλος Χρηστίδης δήλωσε στο πλευρό των εργαζομένων, κατανοώντας τις ανησυχίες τους σχετικά με το εργασιακό τους μέλλον και δεσμεύτηκε να υπάρξει σύντομα  σχετική Κοινοβουλευτική Πρωτοβουλία. Τόνισε, δε, ότι θα πρέπει να υπάρξει μία συνολική συζήτηση για την οργάνωση της Πολιτικής Προστασίας, ενώ πιο συγκεκριμένα, υπογράμμισε την ανάγκη ομογενοποίησης του πυροσβεστικού προσωπικού.Σημειώνεται ότι στη συνάντηση εκ μέρους του Σωματείου Πυροσβεστών Περιφέρειας Αττικής και Νήσων παρευρέθησαν οι κ.κ. Γουρδουράκος Γιώργος (πρόεδρος), Κοσμάς Άγγελος, (αντιπρόεδρος), Πασσάς Χρήστος (γενικός γραμματέας), Χάννα Γιώργος (αναπληρωτής γραμματέας) και Βογιατζόπουλος Σταμάτης (μέλος).


Πηγή

Leave a Reply